Zizifi seje ekstrakt Saponina

酸枣仁提取物2

Engleski naziv. .. ...ziziphi Seed Extract

Latino ime! -Ziziphus jujuba Mill.var.spinosa

Alias. .. ... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

CAS-u-55466-05-2

Specifikacije proizvoda...-..10.11.2011.

"Priroda i okus"..slatke, ukošene i ravne.

Metoda otkrivanja. UV

Sadržaji! -1%, 2% Saponini

Izgled......smeđi fini prah

Jujube saponini


"Izvor ekstrakcije"...Jujube ekstrakt sejma, Jujube saponini, je fini prah dobijen izdvajanjem sušenog zrelog sejma Rhamnaceae biljke Jujube sa alkoholom, koncentrirajući se pod smanjenim pritiskom, i prskanjem sušenjem.

Svojstva!Jujube su oblate ili oblate, duge 5-9mm, široke 5-7mm, i debljine 3mm. Površina je ljubičasto-crvena ili ljubičasto-smeđa, glatka i sjajna, a neke imaju pukotine. Jedna strana je relativno ravna sa podignutim vertikalnim uzorkom linije u sredini; druga strana je blago konveksna. Jedan kraj je nuzan, a vidljiv je linearni umbilikus seje; Drugi kraj ima malu podignutu raskrsnici. Kaput od semenki je krt, endosperm je bijel, kotiledoni su 2, svijetložuti i masni. Ekstrakt sema jujube je malo smrdljiv i neukusan.

Identifikacija....Jujube ekstrakt seje u prahu je smeđe-crvene boje. Ćelije sejmskog kaputa palisada su smeđe-crvene, sa poligonalnom površinom, prečnika oko 15μm, debelog zida, drvenastog, i male ćelijske šupljine. Endokarp ćelije su smeđkasto-žute boje, a površina je kvadratna ili kvazi-kvadratna, a zidovi su zadebešeni i drvenasti. Kotiledonske epidermalne ćelije sadrže male nakupine kalcij-oksalata i kvadratnih kristala.

Habitat Division. (Habitat Division) .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. Otporan je na sušu i često formira grmlje.

Funkcije i indikacije-Jujube ekstrakt seje uglavnom koristi za nesanice, palpitacije, snove, slabost, znojenje i žeđ.