Možete jesti svoj put do mlađi te

Možete jesti svoj put do mlađi te


Jesi li primjetio riječ kolagena u većini skin care krema, pogotovo protiv bora kreme? Pa, ako ste se pitali što kolagen je, to je jednostavno protein prisutan u svih tjelesnih organa i tkiva.

Kolagen je izvedeno iz grčkog 'kolla' značenje ljepilo. Prema MediLexicon, kolagen je obitelj genetski različita molekula, koji imaju jedinstven trostruku elipsu konfiguraciju od tri podjedinice polipeptid poznat kao Alfa lanaca.

Ima 16 različitih tipova kolagena ali oko 90 posto kolageni u tijelu su vrsta sam, II i III. Kolageni u ljudskom tijelu su jaki i fleksibilni sa tipa i kolagena se posebno cvrstoce te su zapravo jači od čelika.

Koža se sastoji od tri sloja, epidermisa, dermisa i hypodermis i to je zbog kolagena u dermisu se nalazi. Odgovorna je za kožu snagu i elastičnost i gubitak kolagena uzrokuje bore i uzrokuje Slabljenje hrskavice u zglobovima. U stvari kao što dobi, kolagena u tijelu smanjuje uzrokujući bore, borice i smanjuje elastičnost kože. Ali prije nego što dođete za to anti starenje kreme, pričekaj.

Kolagen je poput cementa sveza. Kolagen proizvodi tijelo ima nekoliko važnih uloga u zdravlju. Ako ovo je ispražnjen, Dopunski kolagen se mogu koristiti u medicinske i kozmetičke svrhe.

Dok posljednja kreme protiv bora sadrže kolagen i elastin, oni su previše gusta prodiru u kožu i često jednostavno ostati na površini. Također s brojem kemikalija u kremama dostupni off polici, to mogao potencijalno ubrzati starenje nasuprot ga kontrolira. Kolagen daje Strukturne podrške, snage i neke elastičnost u tijelu. Osim na zamjenu i obnovu mrtve kože stanica, također djeluje kao kao zaštitni pokrov za organe poput bubrega.

Smanjenje kolagena se događa nakon dobi od 40 i u slučaju žene smanjuje prilično drastično nakon menopauze. Kako bi se osiguralo kolagen održava? Pa, jednostavno staviti pravu prehranu.

Proizvodi od soje sadrže genistein koju daje kvalitete proizvodnje kolagena. Isto tako, tamno zeleno povrće imaju antioksidansa luteina koji pomaže tijelu proizvodnju kolagena.

Crveno voće i povrće sadrže lycopenesl koji je odličan izvor za povećanje kolagena. Isto tako Vitamin C bogat voća poput naranče, limuna i jagode i suhe šljive kao ribe poput lososa i tune i indijski oraščić, orasi, bademi i brazilski orasi pomoć.

U stvari svi ovi sadrže Omega-3 masne kiseline koje pomažu tijelu povećanje kolagena. Isto tako laneno također ima zdrave masti omega 3.

Namirnice bogate sumpora kao zelene i crne masline, svježi krastavci i celer mogu pomoći. Ključ zaista je jesti uravnoteženu prehranu koja može pomoći proizvodnju kolagena.