Za šta je dobar ekstrakt palmeta palmet

Plodovi palme, zreli plodovi palmintove pile, palmeta pile, naučno poznat kao&"Saba palma GG", spada u grm biljke porodice palmi, obično raste u vrućim klimama u Severnoj i Južnoj Americi, a zreli sušeni plodovi su dostupno u ljekovite svrhe. Pila palmetto je ekstrakt ploda palme. Njegov ekstrakt ima terapeutski učinak na benigne prostate. U isto vrijeme se također koristi za sprečavanje generacije DHT-a kod stvaranja muškog gubitka kose radi postizanja tretmana gubitka kose.


Fatty AcidsPila palmetto može regulirati promjene hormona u tijelu, može inhibirati lučenje dihidroandrogena koji potiče hipertrofiju prostate i temeljno riješiti problem hiperplazije prostate. Pomažu u održavanju zdravlja prostate, održavanju normalnog volumena i funkcije prostate i onemogućavaju mokrenje; smanjuju nokturiju, učestalo mokrenje i žurbu i čine muškarce energičnijima. Takođe ima terapeutski efekat na muško opadanje kose


1. Učinak regulacije hormona može inhibirati lučenje dihidroadenozina koji potiče hipertrofiju prostate i efikasno liječi hiperplaziju prostate.

2. Pomozite u održavanju zdravlja prostate, držite je u normalnom volumenu i ublažite nokturiju, učestalo mokrenje i hitnost.

3. Postoje teme za sprečavanje i poboljšanje cistitisa i uretritisa.

4. Može otkloniti početno oticanje prostate i regulisati funkciju uretre.

5. Nema nuspojava.

6. Pila palmeta može liječiti gubitak kose i regulirati hormone za zaustavljanje kose.