Što je Genistein?

Što je Genistein?


Genistein je polifenola koji se nalazi u soja i druge biljke, kao što su crvene djeteline i zimi. To je vrsta flavonoid poznat kao i isoflavone. Genistein se često nalazi s isoflavone daidzein i zajedno smatraju sojinim izoflavonima. Ovi spojevi su naširoko studirao za njihove učinke na ljudsko zdravlje. Su bili povezani sa smanjenjem raka u demografske studije ispitati dijeta i stope bolesti.

Obje ove molekule su sposobni za vezanje na receptore estrogena životinjske i ljudske. Zbog toga, oni su poznati kao phytoestrogens. Receptora stimulira staničnu aktivnost kada određeni spoj veže na njih. Genistein se veže na receptore estrogena i stimulira aktivnost ali ne kao učinkovito kao ljudska estrogena. Dakle, djelomično može blokirati učinke estrogena. Ovaj svibanj račun za zaštitni učinak protiv raka koje imaju hormona koji su uključeni u njihov razvoj, kao što su rak prostate i dojke.


U Aziji, soja Potrošnja je mnogo veći od onoga na zapadu, i eventualno do 20 puta veći. Proizvodi od soje — kao što su brašno, mlijeko, tofu i soja sebe — lako se konzumira. Istraživanja koja ispituju dijeta populacije ljudi i njihove stope bolesti su otkrili da Japanci imaju znatno nižim stopama raka prostate od američkih muškaraca. Također, azijske žene imaju niže stope raka dojke od žena na zapadu. Te razlike su pretpostavili da se zbog razlike u visini od soje u prehrani.


Genistein pokazala da spori rast različitih stanica raka u laboratoriju studija. Ima nekoliko različitih biokemijskih svojstava, osim ulozi phytoestrogen koji može rezultirati ove učinke na stanice raka. Njegova antikancerogena aktivnost je dovoljno značajan da je naveden u National Cancer Institute je droga rječnik. Vrijeme njegove uporabe u liječenju važno je, Međutim, budući da neke studije su otkrili genistein za povećanje širenja postojećeg raka dojke. Liječenje bolesnika s jedinjenje koje blokira estrogena može poboljšati taj učinak.


Ovaj isoflavone također izgleda kao da ima učinke protiv gubitka kosti koja se javlja nakon menopauze je počeo, i smanjenje razine estrogena u žena. Ovo može uzrokovati osteoporozu i ozbiljno oslabiti. Estrogena liječenje koristi se često u žena u postmenopauzi za Sprečavanje tih efekata, ali istraživanje je pokazalo da imaju opasne nuspojave. Tretman sa genistein bila je povećati gustoću kostiju u žene koje su kao dodatak prehrani.


Genistein je također snažan antioksidans. Ova aktivnost može zaštititi DNA od oksidativnog oštećenja i spriječiti mutacije iz pojavio. To može također zadržati kolesterol od oksidacije i pridonosi opasnosti od srčanog udara. Ovaj isoflavone se od pretpostavke da štiti od srčanog udara.


Mogu biti nuspojave od uzimanja ovog spoja kao dodatak prehrani, međutim. To može uzrokovati gastrointestinalne probleme. Postoji neka istraživanja koje sugerira da može utjecati na imunološki sustav. Daidzein čini se da ove nuspojave. Bilo bi mudro to probati i dobiti koristi od soje izoflavoni isključivo od strane jedući više soje, radije nego uzimanje genistein dodatke prehrani.