Kakav učinak Gymnema Sylvestre PE

Gymnema sylvestre PEkoristi se za liječenje dijabetesa u Indiji i južnoj Kini više od 2000 godina. Njegovi listovi se koriste i za prehranu želuca, zatvor, zadržavanje vode i bolesti jetre.


Karakteristike:

Hipoglikemijska aktivnost

Funkcija smanjenja šećera u krvi lišća vinove loze prvi je put objavljena krajem 1920-ih. Njegova je funkcija prirodna i progresivna, što se razlikuje od brzog učinka mnogih hipoglikemijskih lijekova na recept. Prema istraživanju zdravih dobrovoljaca, lišće borilačkih vještina može povećati razinu inzulina. Na osnovu eksperimenata na životinjama, ovo može biti posljedica regeneracije ćelija gušterače koja luči inzulin. Druge studije na životinjama pokazale su da borilačka loza takođe može poboljšati ulazak glukoze u ćelije i spriječiti adrenalin da stimulira jetru da proizvodi glukozu, smanjujući tako nivo šećera u krvi. To takođe pokazuje da uzimanje GSE kod dijabetičara ne dovodi samo do poboljšanja ravnoteže glukoze, već je taj napredak praćen i regeneracijom beta ćelija gušterače. Trenutno je jedini spoj koji je pokazao sposobnost smanjenja znakova dijabetesa direktnim popravljanjem / regeneracijom gušterače da bi proizveo insulinske ćelije.


Opaženo je da lišće vinove loze snižava nivo serumskog holesterola i triglicerida. Neki istraživači sugeriraju da je borilačka kiselina jedan od razloga. Pokazalo se da peptid koji inhibira šećer i borilačka kiselina, još jedna komponenta lišća borilačke loze, blokiraju sposobnost&# 39 da okusi slatkoću.


Hemijski sastav:

Standard Gymnema sylvestreextract borilačke loze sadrži 25% borilačke kiseline.


Bilo koji upit, molimo kontaktirajte nas :sale05@risunextract.com