Razliku od Psyllium mahuna oraščića i Psyllium sjeme

Razliku od Psyllium mahuna oraščića i Psyllium sjeme


Psyllium je korišten klinički kao blagi "debelo crijevo čišćenje" kako bi pomogao u zatvor zbog visok sadržaj vlakana. Psyllium nudi prirodniji pristup čišćenje probavnog pratiti u odnosu na proizvode kao što su bisacodyl.

Psyllium sjeme u prahu i psyllium sjeme mahuna i izvode se iz biljke Plantago Ovata.

Vlakna iz ove biljke bubri i oblikuje gel kada dolaze u dodir s tekućinama koje pomaže probavu i kreće otpada kroz gastrointestinalni stazu.

Prah je izradio Brušenje ljuske na proizvode finije i manje zrnata tekstura; Ako dodajete psyllium namirnice, puder svibanj biti bolji izbor zbog sposobnosti miješati temeljitije s manje okusa.

Psyllium sjeme u prahu je poznatiji brand imenom Metamucil, Benefiber ili Citrucel.

Psyllium mahuna, u dodiru s tekućinama, može proizvesti zrnata tekstura, koji može biti neumoljiv ako su miješanje u sokova, smoothies ili juhe; Međutim za pečene robe ili za korištenje u jela kao što su ćufte, tekstura nije problem.

Psyllium mahuna oblikuje gel jako brzo i mora se konzumirati odmah ako se doda ove namirnice. Osim toga, psyllium mahuna ima "travnati" okus i najbolje funkcionira kada se dodaju aromatiziranim pićima.

Mahuna teži pružiti više značajnih rezultata u odnosu na gastrointestinalnog trakta u odnosu na sjeme u prahu; Međutim, okus je sklonost je prioritet u smislu pridržavanje terapije redovito psyllium. Psyllium mahuna prodao je tvrtki kao što su Yerba Prima i puritanski je ponos.

Postoje 5 grama vlakana u 1 žlica psyllium mahuna i 2/3 žlica psyllium praška. Psyllium ne samo pomaže sa zatvorom, to također može pomoći da se osjećate puni, smanjiti rizik od srčanih bolesti i smanjenje ukupnog kolesterola i LDL kolesterola.

Psyllium prašak i mahuna mora biti pomiješana s dovoljno vode; oko 8 grama po porciji. Budite sigurni da pije dovoljno vode sa nosa kako bi se spriječilo više zatvor i bolove u probavnom traktu; pored toga Popijte najmanje 6 do 8 čaša vode svaki dan kako bi se osigurala pravilna hidracija.

Psyllium može utjecati na određene lijekove zbog gel svojstava povezivanja pa se svakako razgovarati sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg psyllium dodataka.