Studija pokazuje Nattokinase je učinke na zgrušavanje krvi

Studija pokazuje Nattokinase je učinke na zgrušavanje krvi


Tromboza (krvnih ugrušaka) bolesnici su često propisane lijekovima, ali također postoji interesovanje nattokinase enzim izvedeni iz soje fermentirane hrane natto, kao više-prirodna Podrška za trombozu. U nedavnom istraživanju, istraživači istraživali učinke jednog 2000-FU (fibrinolitički jedinice) dozom nattokinase za određivanje njegovih učinaka na anti-koagulacije i fibrinoliza (proces koji sprječava rast krvnih ugrušaka).

Dvostruko slijepo, placebo-kontrolirana, crossover studija obavještavanje izvršeno na 12 ispitanika. Tijekom svake ruke od studija, Subjekti su dobili placebo ili 2000 FU NSK SD Branda nattokinase iz Japana Bio znanosti laboratorij (Walnut Creek, CA). Krv je nacrtana na početku i na 2, 4, 6 i 8 sati u radnu sobu.

U intervenciji ispitanika, istraživači su otkrili da razina D-dimer koncentracije povećao, naznakom fibrinoliza što se dogodilo. D-dimera, fragment proteina nastaju tijekom fibrinoliza, se često Mjeri prilikom testiranja za trombozu.

Istraživači su također otkrili da NK intervencija pomogla povećati koncentracije antitrombina u krvi nakon 2 i 4 sata od nosa. Antithrombin je protein koji isključuje enzimi sustava koagulacije i "jedan od najvažnijih Fiziološki regulatori za kaskadu zgrušavanja krvi", napisao je istraživači. Oni također određuje da faktor VIII aktivnosti (također pokazatelj tromboze) odbio nakon NK unos.

Rekli su istraživači te promjene bile su u normalnom rasponu.

"Ova studija predstavlja prvi dokaz nattokinase je sposobnost povećati fibrinoliza i antithrombosis Suvremeno nakon jedne doze oralne nattokinase uprave u ljudskim]," istraživači napisao. "Temelju nattokinase je jedinstveni, relativno jak fibrinolitički antikoagulans/aktivnosti, stabilnost u probavnom traktu, a dugo bioraspoloživost in vivo nattokinase čini se ponuditi potencijalne prednosti nad drugim trenutno koristi sredstva za tretman i/ili prevenciju procesa odabranih bolesti."