Ekstrakt lista sene Sennozid A i B mršavi

Uvod u proizvod

Aktivni sastojak sene naziva se sennozid (sennozid A i B). Molekulu ove komponente mikroorganizmi u debelom crijevu pretvaraju u drugu supstancu, rein antron, koji blagotvorno djeluje na poticanje aktivnosti debelog crijeva (ubrzava rad crijeva i poboljšava probavu) i povećava izlučivanje tekućine.

Vjeruje se da laksativni učinak sennozida i njegovog aktivnog metabolita rein antron inhibira apsorpciju vode i elektrolita u debelom crijevu, povećavajući tako volumen i pritisak crijevnog sadržaja. Potaknut će potisni stezni pokret debelog crijeva.

Uz to, stimulativni učinak na lučenje aktivnog klorida povećava sadržaj crijevne vode i elektrolita. Ove promjene u transportu aktivnog elektrolita ovise o kalcijumu na površini serozne membrane. Laksativni efekat sennozida djelimično je kroz stimulaciju sekrecije tečnosti debelog crijeva i elektrolita, a sposobnost sekrecije regulirana je stimulacijom stvaranja endogenih prostaglandina.


2b73b2231b8614da5e7bff238f88774

Kao laksativ, uzimajte 100-150mg prije spavanja.


Učinak

1. Čista toplota i stagnacija

2. Laksativ

3. Diuretik


Primjena

Ima određenu antibakterijsku funkciju, a može se klinički koristiti za akutni pankreatitis, bacilarnu dizenteriju, epidemijsku hemoragijsku groznicu, holecistitis i povratak mlijeka nakon porođaja. Pogodan je za područja medicine i zdravstvenih proizvoda.