Pursylin ekstrakt podržava kontrolu šećera u krvi

pursylin ekstrakt podržava kontrolu šećera u krvi


Nove kliničke studije potvrđuju pozitivne učinke Port· Asana, ekstrakta biljke pursylin (Portulaca oleracea L.), na razinu šećera u krvi u odraslih bolesnika s dijabetesom tipa 2.

Dvostruko slijepom, placebo kontroliranom kliničkom ispitivanju djelotvornosti i sigurnosti pursylin ekstrakta u kontroli šećera u krvi je objavljen ovog proljeća u časopisu ljekovite hrane od strane Wainstein et al.1. Kliničkom ispitivanju cilj je bio ocijeniti djelotvornost i sigurnost pursylin ekstrakt u poboljšanju kontrole glukoze u krvi, krvni pritisak i profil lipida u odraslih tip 2 šećerne bolesti. 63 ispitanika dobio 180 mg/dan ili odgovarajući placebo razdoblja ili 12 tjedana.

Glukoze homeostaza ocijenjena mjerenjem razine Hb1Ac, dugoročno marker za kontrolu glukoze u krvi i koja ovisi o koncentraciji glukoze u krvi i Odražavaju prosječne glukoze u prethodne dvije do tri mjeseca. Nalaza pokazuju da ekstrakt pursylin Frutarom je učinkovit u poboljšanju kontrolu glukoze u krvi u dijabetičara tipa 2, pokazuju sniženje HbA1c. Nakon 12 tjedana liječenja, ispitanika imalo značajnog smanjenja HbA1c.

"S obzirom na zapanjujući statistike na dijabetes predstavljena po svjetske zdravstvene organizacije (WHO) na svjetski dan zdravlja, Portusana je studija rezultati su vrlo obećavajući," kaže Dr. SC. Simons Rudy, product manager za Frutarom zdravlje BU. Izvješću WHO objavio dramatičan porast od 108 milijuna odraslih slučajeva dijabetesa 1980 (4.7% globalne populacije) 422 milijuna u 2014 (8,5% stanovništva). Nezdravi stil života, kao i nepravilna prehrana i nedostatak vježbanja, smatraju se primarni razlozi za to alarmantno povećanje.

Portusana je biljni ekstrakt od uobičajena biljka pursylin, Portulaca oleracea, biljka sa dugo tradicionalnu uporabu kao hrana i lijek u Mediteranskoj regiji. Znanstvenici na Frutarom proizlaze Portusana ekstrakt iz najviše kvalitete pursylin koncentriraju svoje aktivne tvari. "Mi kontroliramo kvalitetu Portusana kroz proces proizvodnje iz sirovina izvor na konačni proizvod," objašnjava Simons. "Pomoću naše vlasništvo EFLA® HyperPure tehnologija tijekom proizvodnog procesa, također osigurati sukladnost Portusana s nove 2015/1933 PAH regulacija za maksimalnu razinu pau u hrani dodataka."

Ishod ove studije potvrđuju ranijih nalaza i prethodne, otvorenih aplikacija suđenje pokazujući Frutaromskladu biljka ekstrakt za kratko - i dugoročne podrške za kontrolu razine glukoze u krvi što potvrđuju glukoze krvni marker HbA1c.

"U svjetlu sve veću zabrinutost zbog globalnog rise of dijabetes, ovaj ostvarena publikacija podržava nalaza Frutarom je skladu biljka ekstrakt se savršeno uklapa u zdrave prehrane za one koji trebaju kontrolirati i održavati zdrave glukoze," Simons Naglašava. "To zahtijeva vrlo malih doza — 180mg dnevno — i ima vrlo blagi okus."