Maca korijen ekstrakta u prahu za zdravlje

Uvod                                 

Maca je izuzetno izdržljiva biljka korijena porijeklom iz Andskih planinskih platoa Perua. Član porodice Brassica, maca se uzgaja na nadmorskoj visini od 14.000 stopa u ekstremnoj klimi ledenih, žestokih vjetrova i intenzivne sunčeve svjetlosti, gdje ne mogu preživjeti drugi usjevi. Travari vjeruju da su otporne biljke posebno vrijedne; iz herbološke perspektive, makina otpornost ne poznaje jednakost. Praktični afrodin biljni čisti peru maca prah za povećanje seksualne sposobnosti / maca prah za izradu seksualnih droga


Engleski naziv: Maca powder

Latinski naziv: Lepidium meyenii

Specifikacija: ekstrakt obroka 4: 1 5: 1 8: 1 10: 1 20: 1 50: 1

Koristi dio: Root

Izgled: Smeđi žuti fini prah

Metoda ekstrakcije: voda / etanol

Metoda ispitivanja: HPLC / UV

20181101091948Maca extract powder

Benefits za zdravlje                                                                                      

1 Maca Također široko poznat kao peruanski ginseng, maca pokazuje veliki potencijal kao adaptogen, prema najistaknutijem istraživaču maca G. Gonzales51. Ovaj adaptogeni potencijal može objasniti balansiranje, energiziranje i efekte smanjenja stresa koje prijavljuju neki korisnici maca.

2 Izvrstan izvor vitamina B12 na biljnoj bazi, maca daje 70% dnevne vrijednosti B12 (kao cijanokobalimin). Na dozu od 2500 mg, maca takođe pruža bogatstvo važnih minerala, uključujući: 37% DV mangan 20% DV kalcij 14% DV gvožđe 10% DV kalijum


Application

1.Applied u polju hrane, ona se dodaje u vrste pića, likera i hrane kao funkcionalni aditiv za hranu.

2.Applied u području zdravstvenih proizvoda, to je široko dodao u razne vrste zdravstvenih proizvoda kako bi se spriječilo hronične bolesti ili reljefni simptom klimakteričnog sindroma.

3.Applied u polju kozmetike, to je široko dodao u kozmetici s funkcijom odgađanja starenja i zbijanje kože, tako čine kožu mnogo glatka i osjetljiva.

4. Primjenjuje se u farmaceutskoj oblasti, široko se dodaje u lijek koji se može koristiti u liječenju kroničnih bolesti kao što su kardio-cerebrovaskularne bolesti, bolesti bubrega, dijabetes.


Maca prah je korist za zdravlje. Dobrodošli da nas kontaktirate !!!