Kako biljka ekstrakt

Kako biljka ekstrakt


Podrijetlo vađenje aktivnihprincipa iz biljaka je izgubljen u noći vremena. Ljudi vrlo rano naučili o biljka koristi i razvio prve tehnike za Dobivanje što sada zovemo "izvadak". Ovi prvi ekstrakti dobiveni su uglavnom iz procesa na bazi vode ili alkohola fermentacije koristeći procedure kao što infuziju, maceracija, uvarak ili destilacijom.

Jednostavnost ove prve procedure, kao i alata, materijala i načina grijanja, potrebno iskustvo i znanje, a ne znanost.

Čak i danas, unatoč precizno Automatizacija, odgovarajuću opremu, napredak u procesne tehnike i analize, kao i nove tehnologije ekstrakcije kao što su visok tlak, mikrovalnih pećnica ili ultrazvuk, pojam stručnosti vađenje biljke počiva na odgovarajuće povezanost majstorstvo trenutne tehnologije i tradicije.

Što je ekstrakt biljke?

Biljne ekstrakte, po definiciji, zatražiti od kruto-tekuće ekstrakcije.

Kruto-tekuće ekstrakcije je definiran kao operacija za razdvajanje elemenata sadržanih u kruto tijelo po solubilization otapalom, i to svibanj biti slijedi pročišćavanje.

Ekstrakt sadrži otapalo. Ako je otapalo jestivo otapala, nije potrebno ograditi od ekstrakta. Ako otapalo nije jestivo otapala, odvajanja omogućuje Dobivanje suhi ekstrakt.


Koji su kriteriji kvalitete?

Izbor sirovina, izbor otapala, proces iskoristivost i performanse opreme su odlučujući faktor. Ovi više parametara mora biti profesionalno kombinirati. Samo njihov pravilan kombinacija omogućuje dobijanje kvalitetne biljne ekstrakte.