Kako biljne terapije može dati olakšanje za menopauzu simptomi

Kako biljne terapije može dati olakšanje za menopauzu simptomi


Ako imate simptome menopauze, možda će pokušati hrana na bazi soje ili biljnih dodataka da biste dobili olakšanje. Ali ove takozvane biljne terapije stvarno rade?

Nova analiza kaže ove terapije može pružiti neke Umjereno sniženje — ali ne sve – menopauza simptome. Analiza, predvođena istraživača iz Erasmus University Medical Center, Nizozemska, pregledao više od 60 ranije studije koje su testirali razne biljne terapije, uključujući određene hrane od soje i biljnih lijekova.  Ukupno, istraživači analiziraju 62 ispitivanja koja su 6,653 žene.

Analiza je pokazala da soja izoflavoni u hranu i doplate poboljšala neke menopauza simptome, uključujući skromno smanjenje Valunga i vaginalne suhoće, ali ne značajno smanjuju noćno znojenje.

Izoflavoni su vrsta phytoestrogen, biljka-izvedeni spojevi koji mogu oponašati estrogena. Hrana visoke u soja izoflavoni su tofu, tempeh, miso i natto.

Biljnih dodataka

Studija je također pokazala nekoliko ljekovitog bilja poboljšati simptome menopauze. Jedan je bio red clover, bogat izvor phytoestrogens formononetin, biochanin A, daidzein, i genistein. Crvena djetelina je povezana sa poboljšanjima u znoju, ali ne sa Učestalost Valunga.

Noviji biljni lijekovi kao što su griješiti 731, ekstrakt izoliran od reume rhaponticum, i pycnogenol, ekstrakt Borove kore, smanjen broj Valunga tijekom 24 sata. Međutim, istraživači kažu, više ispitivanja su potrebna zato što dokaz je ograničen.

Zanimljivo, istraživači su otkrili da kineske ljekovite biljke kao što su dong quai, koji se često koriste za ublažavanje simptoma menopauze, i crni cohosh dodaci ne smanjuju simptome menopauze.

Rezultati su bili malo miješan vreća, kaže stručnjak za zdravlje žene Holly L. Thacker, dr.med.

"Neki od tih istraživanja pokazuju poboljšanja u vruće Trepće, ali ne noćno znojenje, ili noćno znojenje, ali ne vruće Trepće," kaže Dr. Thacker. "Tako ponijeti doma poruka je da ako imate teške simptome menopauze, te bi trebao vidjeti svog liječnika i ne bojte se liječiti pravi problem, koji je nedostatak hormona."

Klasični simptome menopauze su posljedica gubitak hormona estrogena, koji je za mnoge žene ne mogu biti tretirani s sama komplementarne terapije, kaže ona.

"Iako menopauza je prirodni životni događaj, a ne Svatko je hormonski manjkav, ljudi koji su hormonski manjkavi ne bi trebao osjećati loše zbog potrebe da se hormon za liječenje tog problema," kaže ona.

Dopuna nose rizik

Ove studije osvijetliti mnoge žene želju za više prirodan, biljna alternativa za menopauzu simptomi, kaže Dr. Thacker. Mnoge žene odlučite da koristite komplementarne terapije umjesto hormonske nadomjesne terapije zbog zabrinutosti zdravstvenih posljedica.

Ali zasad nitko od komplementarne terapije su se pokazale znatno toksične.

Žene s blagim menopausal simptoma koji su u potrazi za olakšanje može dodati soja u svojoj prehrani kroz hranu, ali treba razgovarati svog liječnika prije nego pokušate dodataka, kaže Dr. Thacker.

Možda ne treba recept za dopunu, ali dodataka još uvijek nose rizik, kaže Dr. Thacker. Na primjer, druge studije su pokazale da je prekomjerno od neke soja dodataka može povećati žene rizik za određene vrste raka.

Menopauza je dobro vrijeme za žene da preuzmu svoje zdravstvene navike — kao što su dijeta i vježba — i da biste dobili pravilan pregled iz women's zdravlje liječnika, kaže Dr. Thacker.