Divlji kesten stabala pružaju cvjetna zaslonu ali proizvesti ništa jestivo

Divlji kesten stabala pružaju cvjetna zaslonu ali proizvesti ništa jestivo


Svakog proljeća, stablo divljeg kestena na kampusu University of Colorado's Boulder stavlja na Cvjetni prikaza koja zaustavlja ljude, čak i neki od zadataka studenti, u svojim stazama.


Stablo je sjeverno od Emrah biblioteka, zapadno od rekreacijskog centra i istočno od Mackey gledalište. To drvo šarmantan nas već desetljećima.


Divlji kesten je oko 45 metara visok i ima zasvođen krune, sa malo opuštene grane snagu na krajevima. Lišće je bujna, svaki list spoj sa pet do sedam letaka 4 do 12 inča dugo. Cvjetovi su poredani u kulama ili vlati oko pola metra visok, svaki sa mnogo cvijeća. Cvjetovi su bijeli sa crvenom točkom koja blijedi u narančasto i zatim žuto, tako da svaki Metlice ima cvjetove od mnogo boja.

Botaničari ga zovu Aesculus hippocastanum, iako uobičajeno ime joj je divlji kesten. Uobičajena imena su puna neizvjesnosti, a zajednički naziv je primjetan pogrešan naziv. Kao prvo, to nije pravi kesten, a to nije usko vezano za njih, samo uzlaznoga. Zove se divlji kesten jer matice može biti smrtonosan za konja. Međutim, jelena i crni medvjedi Slast matice i jesti ih kada postanu dostupne.


Sve je tradicionalni odmor dobro "Kestenje prženje na An otvorene vatre," Proslavio ga Nat King Cole? Ta pjesma se odnosi na pravi kesten, roda Castanea, a one kesteni su jestiva, ukusna i hranjiv. Američki kesten, Castanea dentatom, nekoć najveće drvo stabla u istočnoj listopadna šuma, sa viši od 100 metara, sa debla stabala 5 do 10 metara u promjeru. Kestena šume su uništili chestnut amylovora između 1904. i 1950.


Roda Aesculus sadrži 13-19 vrsta drveća, pogrešno zvan kestenje i drugi nazivaju buckeyes. Šest od tih vrsta su porijeklom iz Sjeverne Amerike, a ostatak su porijeklom iz Euroazije. Bio sam iznenađen kako bi saznali da je divlji kesten je porijeklom iz Pindus Mountains u Grčkoj i Albaniji i Balkanskih planina u Bugarskoj i Srbiji. Vrtlarskim predstavio kestena, gradovi u Europi, Skandinaviji, Sjedinjene američke države i Sjeverna Amerika. Vrsta porijeklom iz Euroazije su najčešće po imenu kestenje, dok ime buckeye primjenjuje se samo na vrste porijeklom iz Sjeverne Amerike.


Ohio buckeye, Aesculus glabra, Ohio State drvo, a ima distribuciju iz Teksasa preko Srednjeg Zapada u zapadnoj Pennsylvaniji. Buckeye je također koristi kao izraz od milja za rani doseljenici u Ohio. Međutim, preko nijedan mana od svoje vlastite, stablo je usvojena kao maskota za nogometnu momčad na Ohio State University, koji je, po mom mišljenju, znatno Ukaljali ugled nevine stablo koje nije učinio ništa izazvati neprijateljstvo.


Kestena i ostalih pripadnika roda Aesculus imaju impresivan niz kemijskih obranu, tako da nema dijelova stabla ili njegovih plodova ili orasi su jestivi. Prije svega među obrambenim spojevi su saponina po imenu aescin i glukozida po imenu aesculin, oba uzimanje imena iz roda Aesculus. Ali kestena sintetizirati druge obrambene tvari kao i. Na primjer, Indijanaca zgnječen matice izvlači otrov ošamutiti ili ubiti ribe, i oni blanširane lud da ekstrakt tanina za liječenje kože.


Iako neki od tih spojeva imaju ljekovita koristi, oni su previše opasno koristiti kao home lijekova za bilo kakav simptom ili bolest. Među poznate nuspojave obrambeni spojeva su "akutne anafilaktičke reakcije" i "Akutno zatajenje bubrega."


U svom dnevniku Anne Frank napisala o vidljive s prozora, divlji kesten sada pamti kao Anne Frank stablo. Prije nego što to drvo je umro u kolovozu 2010, sjemenke su odvedeni i klijalo, proizvodi 11 potomstvo prošla dugotrajan karantenu u Indianapolis. Tih stabala divljeg kestena Anne Frank se sada sade u dva centra Holokausta i drugim mjestima od povijesne važnosti širom zemlje.