Učinak ekstrakta lista duda

[Naziv proizvoda] Ekstrakt lista duda

[Izvor vađenja] Ovaj proizvod je suho lišće Morus alba L., biljke iz porodice Moraceae.

[Specifikacije proizvoda] 1% DNJ

[Funkcije i indikacije]:

1. Antikoagulantni efekat

Listovi dudova imaju direktan inhibitorni učinak na trombin-fibrinogenu reakciju.

2. Smanjiti krvni pritisak, smanjiti masnoće u krvi, niži nivo holesterola, antitromboze i anti-ateroskleroze

3, Hipoglikemijski učinak

Hipoglikemijski efekt duda lišća: jedan putem alkaloida DNJ (1-deoksinojrimicin) inhibira aktivnost enzima koji razlažu disaharide, smanjujući vrhunac šećera u krvi nakon jela; druga je putem alkaloida fagomine lista murve i polisaharida lista duda koji promoviraju β stanice da odvoje inzulin i na kraju postižu efekat smanjenja šećera u krvi.

4, Antibakterijski i protuupalni efekti

Sok od duda ima dobar inhibitorni učinak na većinu gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija i nekih kvasca. Štoviše, potrebna antibakterijska koncentracija je niska, raspon pH širok, a toplotna stabilnost jaka. Listovi dudova imaju snažno protuupalno dejstvo, što je u skladu sa efektima rastjerivanja vjetra i vrućine.

5. Antivirusni i antitumorski efekti

List dude može spriječiti stvaranje ćelija karcinoma i poboljšati ljudski imunitet. Glavne funkcionalne komponente su DNJ, flavonoidi, dud, γ-aminomaslena kiselina i vitamini, koji mogu inhibirati hromozomske i genske mutacije.

6, protiv starenja, protiv umora

Listovi duda imaju slične tonik i anti-age učinke slične ginsengu. Kvercetin, fenolni spojevi i vitamin C sadržani u lišću duda mogu spriječiti oksidativna oštećenja inhibiranjem ili uklanjanjem slobodnih radikala.

7. Poboljšajte rad crijeva, navlažite crijevo i smanjite težinu

DNJ minerali i neapsorbirani ugljeni hidrati u tankom crijevu ulaze u debelo crijevo djelovanjem crijevne flore kako bi crijevno okruženje postalo kiselo, što može inhibirati razmnožavanje štetnih bakterija, regulirati crijevo i poboljšati zatvor.