Kamilica čaj regulira šećer u krvi, sprječava i upravlja dijabetes

Čaj od kamilice regulira šećer u krvi, sprječava i upravlja dijabetes


Važnost reguliranja šećera u krvi je jasan: stabilizira šećer u krvi može spriječiti mnoge zdravstvene probleme, jedan od najvažnijih Očito se dijabetes, koji je često rezultat višegodišnjeg nestabilan krvni šećer. Srećom, za većinu nas je u našoj moći da preuzmu kontrolu nad našim razine šećera u krvi ostajući aktivni i čineći pravu hranu choicesà ¢ â'¬ "kao i pijenje čaja od kamilice.

Čaj od kamilice je dugo cijenjena po svojoj sposobnosti da smiri i opusti se, što je omiljen čaj za spavanje, ali sada ostvarena studij u časopis Poljoprivrednih i Prehrambenih Kemija pokazuje kamilice možda služila drugom cilju: reguliranju šećera u krvi.

At the University od Toyama u Japanu i na Institut za Travnjaštvo i ekološki istraživanje u velikoj Britaniji, istraživači su proučavali učinak na štakori dijabetičari čaj od kamilice. Polovica štakori su dobili dozu ekstrakta kamilice za tri tjedna. Drugi skup štakori dijabetičari dobio normalne prehrane uz dodatak kamilice.

Studija je primijetio da kada se kamilica je da štakori, manju količinu glukoze je pretvorena u sorbitola (šećer u alkohol). Višak sorbitola može izazvati oštećenja bubrega, očiju i Živčane stanice. Enzimi prvenstveno odgovorni za ovakvu štetu kod dijabetičara su također sputano kamilica štakora. Štakori koji su bili hranjen ekstrakt kamilice pokazuje i ukupnog smanjenja krvne glukoze naprema ostali rats.

Autori studije navedeno postoji jasna veza između dnevne potrošnje od kamilice čaj i sprečavaju progresiju dijabetesa i hiperglikemija. Kao i obično ima onih koji kažu više istraživanja treba obaviti utvrditi koliko ovaj tretman može biti na snazi, ali da svatko u potrazi za prirodni način reguliranja šećera u krvi, rezultati ovog istraživanja su više nego dovoljno ohrabrenje da počneš piti čaj od kamilice.

Kamilica čaj koristi ne samo za one s dijabetesom. Za dijabetičare, stabilizira šećer u krvi je presudna za dobro zdravlje, ali istina je čak i ljudi sa dijabetesom mogu imati koristi od održavanja normalnog krvnog šećera razine. Ljuljačke šećera u krvi su povezane s umora, žudnja za slatkim i inzulinsku rezistenciju, među ostalim, simptome. Uzimanje mjere za reguliranje šećera u krvi može zapravo spriječiti pojavu dijabetesa kod zdravih osoba, i to će također pomoći da se osjećate više energije i održavanje zdrave težine.

, Naravno, ako razmišljate da pije čaj od kamilice isključivo da reguliše krvni šećera, imajte na umu da je zdrav dodatak cjelokupni stil života taj naturallly doprinosi zdravog krvnog šećera. Druge korake koji trebaju biti uključeni u ovaj način života su redovitom tjelovježbom, uravnotežena obroka, izbjegavanje rafiniranih namirnica i Dobivanje dovoljno sna.