Određeni biljni Ekstrakti mogu držati vas mlad i živ

određeni biljni ekstrakti mogu držati vas mlad i živ


Nova studija objavljena u časopisu Oncotarget istraživača iz Concordia i Quebec-based biotehnološka kompanija Idunn tehnologija otkrila važan faktor: biljnim ekstraktima koje sadrže šest najboljih grupa anti-Age molekula ikada vidio.

Za studij, istraživački tim počešljana kroz Idunn tehnologijama bogata biološka knjižnica, provođenje više od 10.000 ispitivanja na zaslonu za biljne ekstrakte koji bi povećali kronološki životni vijek kvasac.

Zašto kvasac? Cellularly govoreći, starenja napreduje na sličan način u kvasac i ljudi. To je najbolji stanični model razumjeti kako proces protiv starenja odvija.

"Ukupno, pronašli smo šest novih grupa molekula usporavati kronološko starenje kvasca," kaže Vladimir Titorenko, glavni autor studije i profesor na odsjeku za biologiju na Concordia. Provedena je studija sa skupinom studenata Concordia i Éricom Simard, osnivač Idunn tehnologije, koja je dobila ime za pomlađivanje u Nordijskoj mitologiji Božica.

To ima važne implikacije ne samo za usporavanje procesa starenja, ali i za Sprječavanje određenih bolesti povezane sa starenjem, uključujući i rak.

"Radije nego se fokusirati na liječenje pojedinih bolesti, intervencija na molekularne procese starenja možete istovremeno odgoditi nastanak i progresiju većinu dobne poremećaja. Ova vrsta intervencija predviđa se da će imati veći utjecaj na Zdravo starenje i životni vijek nego što može biti Dosegnut liječenju pojedinih bolesti,"kaže Simard, koji napominje da ove nove molekule će uskoro biti dostupna u komercijalne proizvode.

"Ovi rezultati također pružiti nove uvide u mehanizme putem kojih kemikalija izvađen iz određenih biljaka može usporiti biološkog starenja," kaže Titorenko.

Jedna od tih skupina molekula je najpotentniji produženje dugovječnosti farmakološke intervencije još opisana u znanstvenoj literaturi: određeni ekstrakt od vrbove kore.

Vrba kora je uobičajeno tijekom vremena hipokrata, kada ljudi savjetovali da žvakati ga protiv bolova i groznice. Istraživanje je pokazalo da se povećava prosječna i Maksimalna kronološki životni vijek kvasac 475 procenata i 369 posto, odnosno. Ovo predstavlja veći učinak nego rapamicin i metformin, dva najbolja lijeka poznata zbog svog djelovanja protiv starenja.

"Ovih šest ekstrakti uočili netoksičan zdravlja Kanade, a već priznata izložba zdravstvene prednosti kod ljudi," kaže Simard.

"Ali, prvo se mora više istraživanja. Eto zašto Idunn tehnologije je u suradnji s četiri drugih sveučilišta za šest istraživačkih programa, prelazi kvasac i rada sa životinjskom modelu starenja, kao i dva raka modela. "

Studija, "Otkrićem biljnih ekstrakata koji uvelike odgoditi kvasac kronološko starenje i imaju različite učinke na dugovječnost određivanje staničnih procesa" je nedavno objavljena u časopisu Oncotarget.