Blue spirulina-Phykocyanin

TIM截图20181214095926

Ne, ne, ne.

Phykocitanin

Spirulina platensis

[Cijena boje]: E10% 618nm ≧ 30

Voda, natrijum, trehalose, obrnuti šećer

[Specifična gravitacija]: 1,2-1,4

Široko korišteno u hrani i kozmetičkoj industriji. Koristi se kao kolorent.

          

Plava spirulina je tamno plavi prah koji je izvađena iz spiruline. To je redak plavi protein u prirodi. Razlog zašto je Blue spirulina plava pojava je uglavnom zbog njene glavne komponente phykocyanin. Spirala sadrži tragove phykocyanina, koji je prekriven hlorofalom, karotena i drugim bojama, tako da je izgled tamno zelen. Sadržaj fitcocyanina je važan pokazatelj kvaliteta spiruline. Nacionalni standard predviđa da je sadržaj phykocyina u spirulinu 5%, a mi izvlačimo phykocičanin iz nje, pod nazivom Blue spirulina, te plavi pigment, spirulina, ekstrakt.

Phykocyanin je nova vrsta prirodnog pigmenta, i njena dobra bezbjednost i funkcionalnost se kontinuirano istražuje i dokazana je širom svijeta. Japan je zemlja koja je ranije razvila i primijenila alge plavo, i predstavlja prirodni plavi pigment koji odobrava američka FDA. Evropska unija je navela plave alge kao sirov materijal za obojenu hranu, kao nepovratna nehrana, a njena upotreba u hrani nije ograničena. Kineski gb2760 prehrambeni katalog je također omogućio korištenje algala Blue kao prirodnog obojanca.

Plava spirulina se ne može koristiti samo kao prirodni Pigmenti, nego ima i jaku zdravstvenu funkciju, tako da ima mnogo zdravstvenih proizvoda