Veliki skok u more Krkavine potražnje za dobrobit Poljoprivrednika

Veliki skok u more Krkavine potražnje za dobrobit Poljoprivrednika


Farmer društva Lahaul i Ladakh dobili zahtjev od 2.600 tona mora krkavine osušeni listovi iz tvrtke i tih proizvoda očekuje se da će biti isporučen u vojsku kao studija provedena od strane odbrane Instituta za fiziologiju i savezničkih znanosti (DIPAS) otkrila da more krkavine zdravlje proizvodi pomažu u prilagođavanju vojske u visinska područja , rekao je predsjednik Lahaul SpitiMore krkavineZadruga BD Parshera.

Farmeri prodaju more krkavine lišća na malom mjerilu brzinom od Rs 200 po kg i tvrtke će dobiti velike zalihe more krkavine voća i lišća od Ladakh, ali farmeri plemenski pojas Himachal bi također imati koristi od ovaj ogromne potražnje na tržištu, rekao je Parsheera.

Seljaci od Lahaul-Spiti svibanj moći dostaviti više od 100 tona, ali oni se spremaju za masivni plantaža od vučjeg u više od 1000 hektara u Lahaul Spiti, Kinnaur, Pangi i Bharmour 10 godina, što može proizvesti oko 4000 tona sušenog lišća, Pribavljanje poljoprivrednika / Rs 40 crore godišnje, pruža potporu vlade prošireni growers , tvrdio je.

Prof Virendra Singh CSK poljoprivredu sveučilišta, Palampur, koji je već naučio preko 1000 poljoprivrednika u more krkavine uzgoj, rekao "postoji potreba za masivnim uzgojmore krkavineŠuma odjel i poljoprivrednici i zalihe sirovina na održivoj osnovi za borbu protiv klimatskih promjena i očuvanje tla, vode i biološke raznolikosti u ekološki krhka regija države".

Farmeri žele državne vlasti da im pomogne provođenje masivni plantaža kroz programe kao što su Chilgoza i MGNREGA i također pružiti objekata navodnjavanja i ograde u more krkavine plantaže za veću stopu preživljavanja i bolje rastu na marginalne zemljišta.

O 2 lak plana mladice su zasađene u okviru projekta i stopa preživljavanja bila je 52 posto, rekao je Prof Varinder.

Druge tvrtke, Chandigarh Agritech uspostavljanje procesorske jedinice uz podršku vlade u Baddi za početak super kritične Co2 aspiratora za uljemore krkavine. Patanjali Ayurveda već stavio nalog od 500 tonamore krkavineplodova do poljoprivrednika Ladakh dok druga kompanija, Synthetise sa sjedištem u Cochin, takođe obratila Leh poljoprivrednika za opskrbu 300 tona plodova mora krkavine za vađenje nafte.


(Kopirati iz google)