Dobri proizvodi uvezeni iz inostranstva Chia Semena

Povoljni proizvodi uvezeni iz inostranstva Chia semena

Informacije:

Kinesko ime: Chia semenje

Strano ime: Chia seed

Oblik: elipsa

Karakteristike: glatka površina

3

2.Features

Bogati protein

Dijetalna vlakna

antioksidant

Mineral

Vitamin


3. Aplikacija

Za hranu

Sastojci hrane: Trenutno, Chia sjemenke su naširoko korištene u različitim zemljama, kao što su Tajland, Meksiko, Argentina, Čile, Novi Zeland, Japan, Sjedinjene Države, Kanada i Australija. Trenutno se uglavnom koristi u pićima, barovima od žitarica, keksima, rezancima, hlebu, jogurtu i tako dalje.

B Nutritivni dodatak: Omega-3 ekstrahovan iz Chia semena se pravi u kapsuli koja se može koristiti kao dodatak prehrani za omega-3.

C za upotrebu kao miris: Chia ulje sadrži mnoštvo isparljivih sastojaka koji se mogu koristiti za pripremu arome kao izvora aromatičnih sastojaka.

D modifikovani materijal: Površina Chia semena sadrži mukopolisaharid, koji se može koristiti kao sirovina za ugradnju i modifikaciju filma.


Koristi se za kontrolu štetočina

Listovi Chia semena sadrže jedinjenja kao što su β-kariofilen, sterol i decil klorid, koji mogu efikasno da se odupru oštećenju insekata.


Za lekove

Kontrolni šećer u krvi: Chia sjemenke sadrže više dijetnih vlakana (oko 5g vlakana na 12g Chia sjemena), vodotopiva vlakna se nabubre nakon upijanja vode, volumen je nekoliko puta veći od originalnog, što dovodi do osjećaja punoće. Usporite brzinu varenja, tako da šećer u krvi i insulin mogu biti relativno stabilni na određenom nivou.

B snižava holesterol: studije su pokazale da omega-3 može sniziti trigliceride i da beta-steroli u Chia sjemenu mogu sniziti nivoe holesterola u stanici.