Anti-upalni učinci zelene soje ekstrakt Irradisted s vidljivo svjetlo


Svjetlo ozračivanje hrane može oksidirati nekoliko spojeva u hrani, često rezultira mnoge negativne efekte na ljudsko zdravlje. Drugih spojeva, kao što su vitamin D, aktiviraju se pomoću ultraljubičastog zračenja. Zračenje u vidljivi valne Duljine plave i UV-A zeleni čaj lišća izazvao veći porast u antioksidativno djelovanje od ostalih tretmana. Sumnjali smo da svijetlo zračenje od biljnih ekstrakata može imati pozitivne učinke na ljudsko zdravlje. Izvršili smo preliminarno istraživanje utjecaja svjetlosti vidljivo zračenje na jestivih biljnih ekstrakata. Kao indeks učinka, koristili smo IL-2 suzbijanje u Jurkat stanicama (na ljudski T stanica nalik staničnoj liniji), i potvrdili smo jaki supresijski učinak vidljive svjetlosti zračenja ekstrakt zelene soje etanol na IL-2 izraz u Jurkat stanicama.

Soja istraživanja su pokazala da postoje različite elemente u hrani je napravio sa soja koji Umjereno ili umanjiti razvoj potencijala za kronične bolesti. Primjeri uključuju hypocholesterolemic učincima soje phytoestrogen, rak smanjujući rizik svojstva na isoflavonoids i na saponini i xenobiotic učinak genistein. Čini se da su zdravstvene prednosti, uključujući soje u nečije prehrane. Soje su komercijalizirana u široku paletu boja i tonova, od žute do crne kroz zelene, smeđe i crvene. Žuto pigmentirani soje je najrasprostranjeniji i bere soje.

Zdravstvene prednosti soje su izvijestili da se razlikuju prema razlikama u boji. Na primjer, izvatke iz crne soje imaju duže lipoproteina oksidacije zaostajanje vrijeme u usporedbi s onom iz žute soje zbog visoke ukupno polifenola u svoje sjeme kaput. Smeđa sojino sjeme kaput je pokazala da ima visoke radikalno čišćenje aktivnosti zbog visoko polimeriziranog proanthocyanidin komponenta. Još jedna studija pokazala je obogatio u soja izoflavoni i zeleni čaj dijeta istaknut imuni funkcija kojima je učinjena miševa (prirodnih ubojica aktivnost i lymphoproliferation) u odnosu na kontrolu miševa.

Nedavno smo pojasnio da ekstrakti vodom od zelene soje imaju inhibitorni aktivnost pollinosis s obzirom na proizvodnju IgE, kao i sposobnost da Reguliraju B-stanične apoptoze, vjerojatno prema suzbijanju izrazi BAFF i TRAVNJA.

Sojino sjeme je obično zelene prije nego se bere i postaje žuta tijekom dozrijevanja. Za istraživanja, uvjeti "žuti" i "zeleni" soje značiti sjeme kaput boje kotiledon svake zrele soje (Glycine max) u poslije žetve. Procijeniti i usporediti učinke zelene i žute soje izdvaja sa ili bez vidljive svjetlosti zračenja na protuupalno djelovanje.