Biljni ekstrakt Inhibira razvoj raka Gušterače


Biljni ekstrakt Inhibira razvoj raka Gušterače


Biljka nedavno našao ubiti stanice raka gušterače također pojavljuje spriječiti razvoj raka gušterače kao rezultat svojih protuupalnih svojstava, prema istraživačima iz Kimmel Cancer Center na Jeffersonu. Podaci su bili prezentirani na na AACR 100 godišnji sastanak 2009 u Denveru.

Thymoquinone, glavni sastojak ulja ekstrakta iz bliskog istoka biljni sjemena naziva Nigella sativa, izložena anti-upalni svojstva smanjiti oslobađanje upalnih medijatora u stanicama raka gušterače, prema Hwyda Arafat, M.D., Ph.D., profesor kirurgije na sveučilištu Jefferson medicinski fakultet od Thomas Jefferson i član je Jefferson Gušterače, Bilijarna i slične karcinoma centar.

Nigella sativa sjeme i ulje se koriste u tradicionalnoj medicini mnogih Bliskoistočnih i azijskih zemalja. Ona pomaže liječiti širok spektar bolesti, uključujući i neke imunološke i upalne bolesti, Dr. Arafat je rekao. Prethodne studije su pokazale da su protiv raka učinke na prostatu i debelog crijeva.

Temelji se na svoje prethodno objavljene nalaze tu thymoquinone inhibira histone deacetylases (HDACs), Dr. Arafat i njezini kolege u odnosu anti-upalni svojstva thymoquinone i trichostatin A, HDAC inhibitor koji je prethodno pokazao kako poboljšati upale povezane raka.

Istraživači koriste stanice gušterače duktalni adenokarcinom (PDA), od kojih su prethodno obrađeni sa citokin TNF-Alfa izazvati upalu. Thymoquinone gotovo u potpunosti ukinuta izraz nekoliko upalnih citokina, uključujući TNF Alfa, interleukina il-1, interleukin-8, Cox-2 i MCP-1, učinak koji je superiorniji učinak trichostatin A.

Biljke također sputano aktivacije i sinteze NF-kappaB, transkripcijski faktor koji je upleten u rak upale povezane. Aktivacija NF-kappaB primijećeno je rak gušterače i može biti faktor u rak gušterače otpornost prema lijekovima. Kada životinjskih modela raka gušterače su liječeni thymoquinone, 67 posto tumora značajno Skupljen i razina proupalnih citokina u tumore značajno smanjena.

Upala je upleten u razvoju malignih nekoliko čvrstih tumora. Kronični pankreatitis, nasljednih i sporadičnih, je povezana s rizikom od razvoja raka gušterače.

"Ovo su jako uzbudljive i roman rezultate", rekao je Dr. Arafat. "Ne samo pacijentima s kroničnim gušterače mogu imati koristi od toga, ali i nekoliko drugih skupina s rizikom razvoja ili recidiva raka gušterače, kao što rizičnih članova obitelji i Post-kirurških bolesnika. Ovih snažnih učinaka pokazuju obećanje za biljke kao potencijalni preventivne i terapijske strategije za rak gušterače. Još važnije, bilje i ulja sigurni kada se koristi Umjereno, a se koriste već tisućama godina bez prijavljenih toksični učinci."