6 Vrste biljnih ekstrakata može odložiti starenje

6 vrste biljnih ekstrakata može odgoditi starenje

"Fontana mladosti" Možda je to samo legenda, ali to nikada nije prestao naučnici pronaći znanstveno za korake "dugovječnosti". U posljednjih nekoliko godina, istraživači su od interesa rapamycin, metformin i ostale droge, uglavnom je u tome što mogu efikasno produžava život i ima sposobnost da se izliječiti bolesti.

Međutim, nedavna studija pokazuje da su ove droge anti-aging sposobnost više nije jedinstvena: neki biljni ekstrakti sadrže poznate najjača svojstva protiv starenja.

Istraživači iz Kanade Concordia univerziteta sproveo preko 10000 skrining test, pogledajte biljnih ekstrakata može efikasno produžiti period preživljavanja kvasca.

Možete da zamislite, kvasac je najčešći obrasci biološkog polja dužine života, to je uglavnom zbog toga što je nivo stanica kvasca i ljudski život.

"U zaključku, pronašli smo da postoje 6 vrste molekula može efikasno odgoditi životnog ciklusa" kvasca, istraživači sa Univerziteta u Concordia Vladimir Titorenko rekao.

Rezultati, objavljeni u časopisu Oncotarget, otkrili su da je u 6 vrste molekula, ekstrakt kore vrbe ima najznačajniji efekt, a ovaj fenomen nije bilo prijavljeno ranije. Suđenja, vrba ekstrakt kore može napraviti kvasac 4,75 puta više od prosječne životnog ciklusa, najduži životni ciklus od 3,69 puta.

Ako se rezultat može se ponoviti u drugim stvorenja izvan kvasac, to bi bilo veliko otkriće. Osim toga, pored usporiti starenje, ovi spojevi mogu spriječiti neke bolesti, kao što je rak. Drugih molekula odnosno vadi iz klase Ye Sheng konoplje, korijena valerijane, marakuje, ginko, i celer.

Istraživači kažu da bi se podijeliti u šest različitih projekata za dalje proučavanje efekat ovih molekula, kao i mehanizam iza.