Što je Psyllium?

Što je Psyllium?

Psyllium je jedna vrsta vlakana od ljuske od uPlantago ovatasjemenje. Ponekad prođe ime ispaghula.

To je najčešće poznat kao laksativ. Međutim, istraživanja pokazuju da uzimanje psyllium je koristan za mnoge dijelove ljudskog tijela, uključujući srce i Gušterača.

Kupaonskog prijatelja

Psyllium je masovno formiranje laksativ. To znači da upija vodu u crijevima i olakšava pokretljivost crijeva. To također pomaže u promicanju pravilnosti bez povećanja nadutost. Nego može biti upotrijebljen kao jedinstven slučaj za ublažavanje zatvor, ili to može biti dodan na svoj način ishrane da pomogne promovirati pravilnosti i sveukupno probavnog zdravlja.

Ljudi sa sindromom iritabilnog crijeva i Crohnovu bolest su dobro upoznati s banes kupaonice. Rezultati ispitivanja psyllium je učinkovitost u liječenju ovih uvjeta još uvijek miješaju.

Neka istraživanjasu pokazala da konzumiranje 7.9 grama psyllium po danu (+/-3,6 grama) s probiotika je siguran i učinkovit način za liječenje Crohnove bolesti. Međutim, ostali rezultati pokazuju topivih vlakana kao psyllium može pogoršati simptome za neke ljude.

Osim Imajući bowel movements redovne i upravljanje kronično stanje, psyllium je sposobnost da ublaže svoje stolice. To može doći ruci sa kratkotrajne bolesti, kao što su zatvor. Koristi na ovaj način, to može spriječiti komplikacije i zatvor, kao što su hemoroidi i analni pukotina.

Preliminarno istraživanje pokazuje taj psyllium može pomoći bolne simptome povezane s ovim uvjetima. Budući da ne postoji pravi znanstveni konsenzus, razgovarajte sa svojim liječnikom da vidimo ako psyllium mogao pomoći.