Tradicionalni biljni ekstrakt---Saw Palmetto ekstrakt

Saw Palmetto ekstrakt

Naziv proizvoda: Saw Palmetto ekstrakt

Drugi naziv: Serenoa repens; Masne kiseline; Ekstrakt sabal serrulata

Botanički izvor: Serenoa repens

Dio koristi: bobica

Izgled: Bijeli fini prah.

Specifikacije: Masna Acids25 - 45%

Testiranje metoda: GC

CAS broj: 84604-15-9

Zdravstvene beneficije:

1. liječenje urinarnih infekcija;

2. Sprečavanje i ublažavanje simptoma povećanje prostate (Benigna hiperplazija prostate);

3. smiri nadraženu i preaktivan mjehura povremeno povezane s mokrenje u krevet;

4. smanjiti hormonski oštećenja prostate stanice, eventualno smanjuje budući rizik za razvoj raka prostate;

5. održavanje zdravih krvnih žila, živaca i tkiva;

6. snižavanje kolesterola.

medicina koristi

Saw palmetto se koristi u nekoliko oblika tradicionalni biljni lijekAmerički Indijanci koristi plodove za hranu i za liječenje raznih mokraćnih i spolni sustavprobleme. Maje pili kao tonik i Seminoles koristi bobice kao iskašljavanje i antiseptičko.

Sirove saw palmetto ekstrakt koristi europski/američki liječnici za barem 200 godina za različite uvjete, uključujući astenija (slabost), oporavak od glavnih bolesti i urogenitalne probleme. Eklektičan lijek prakse H. W. Felter napisao, "žumara je živac sedativ, iskašljavanje i nutritivne tonik, djeluje na probavni trakt... Njegova većina direktne akcije čini se da na spolnim organima kada prolazi kroz gubitak tkiva..."

Kraljev američki Dispensatory (1898) kaže ekstrakta:

To je također ekspektorans i kontrolira iritaciju mukoznih tkiva. To se pokazalo korisnim u irritative kašalj, kronični kašalj bronhija, hripavca, upala grla, akutni i kronični, akutni Katar, astma, laringitis tuberkulozan, i kašalj susica pulmonalis. Na probavne organe djeluje ljubazno, poboljšanje apetita, probave i asimilacije. Međutim, Najizraženiji učinak pojavljuje se onima koji imaju na urino-genitalnih puteva i muške i ženske, i na sve organe zabrinuti u reprodukciji. On je rekao za uvećanje izgubljenog organa, grudi, jajnici i testisi, iako paradoksalno također tvrdilo se da smanjuje hipertrofiju prostate. Možda ovo može objasniti tvrdeći da ima tendenciju prema proizvodnji normalno stanje, smanjujući dijelova pri unhealthily proširene i povećava ih kada atrofirali.

Saw palmetto ekstrakt je tvrdio da je biljni tretman za benigne hiperplazije prostate, zajedničko stanje u starijim muškarcima. Rana istraživanja pokazala da ekstrakt dovela je "Blagi do umjereni napredak u urinarne simptome i teku mjere." Međutim, noviji i temeljnija istraživanja zaključio žumara je neučinkovit kao tretman za BPH.

Ograničen u in vitro i studija životinjskog modela istražiti potencijal za korištenje u liječenju raka. Međutim, prema American Cancer Society, "dostupne znanstvene studije ne podržavaju tvrdnje da je saw palmetto može spriječiti ili liječiti rak prostate kod ljudi".

Saw palmetto ekstrakt predlagalo kao potencijalni lijek za ćelavost.