Zdravstvene prednosti Genistein

Zdravstvene prednosti Genistein


Zaštiti od raka

Tzv fitoestrogeni, kao što su genistein i daidzein u soji, možete vezati za receptore estrogena i stoga ometaju djelovanje estrogena, uhodani faktor rizika za dojke, raka jajnika i endometrija. Iako nisu svi rezultati su dosljedni, postoji dobar dokaz za zaštitni utjecaj sojinog proizvoda protiv sva tri od ovih tumora. Osim toga, bilo je mnogo izvještaja o preventivne učinke u prostati.

Suhe oči

Čista Genistein mogao ponuditi olakšanje za suhe oči, prema nedavno objavljen Patent, press release 2009 koju je poslao DSM prehrambene proizvode, Inc

Više od 20 milijuna Amerikanaca pati od nelagode sindroma suhog oka (keratoconjunctivitis suzne), očne površinska upala koja se razvija iz neuspjeha filma suzu. 9. listopada 2008, intelektualne imovine svjetskim objavio na čekanju patent po DSM prehrambene proizvode za genistein, koji, prema patent, kada se proguta, pokazalo se kako bi osigurao jednostavan izbor za kapi za oči za održavanje zdrave oči. Ovo otkriće se temelji na romanu studija u životinjskom modelu sindroma izazvanog suhog oka. U ovoj studiji, dopunu prehrane s genistein obnovljena suza volumen u životinja i povećala gustoću sluzi izlučuju stanice pehar na očit način ovisna o dozi. Pehar stanice su odgovorne za sloj sluzi u konjuktivu kapka. Ovi rezultati sugeriraju da genistein potencijalno može se koristiti u prehrani pomoći održavanju zdravog oka strukture i suza proizvodnje, što bi bio dobrodošao izbor za milijune potrošača koji trenutno imaju mali izbor ali korištenje nezgodan kapi tretmana. GeniVida, ranije poznat kao BONISTEIN, je i potpuno novo čiste sobe soje genistein iz DSM. Dostupan u obje hrane-farmaceutske-grade i ima Opsežan, objavljeni sigurnosni paket. GeniVida je dostupan u oba kristalni i tableta ocjenu oblika. DSM prehrambene proizvode je world抯 premijer sastojak dobavljač proizvođačima funkcionalne hrane, pića i dodataka prehrani. Organizacija pruža solidnu platformu za tehnološke inovacije i razvoj novih proizvoda. Koristeći svoje opsežne resurse, DSM prehrambene proizvode čuva svojim klijentima ispred promjenjivom tržištu, očekuju kupca treba razvijati prehrambene trendove i zahtjeva kupaca Evoluiraju. Za više informacija, obratite se DSM prehrambene proizvode, Inc., Parsippany, NJ.

Utjecaj estrogena

Izoflavone mnoge pokazali za interakciju sa životinja i ljudske estrogenski Receptori, uzrokujući efekte u tijelu slične onima koje uzrokuje hormon estrogen ili ponekad blokira učinke određene receptore. Soja izoflavoni također proizvesti nehormonske efekte.

Soja izoflavoni antiestrogenic utjecati i promijeniti promicatelj mliječne hypermethylation u linkage.

Nutr rak. 2009. klinika za kirurgiju, University of Missouri škole od Medicine-Columbia, jedna bolnica pogon, Columbia, MO, USA.

Trideset četiri linkage nasumice su 40 mg ili 140 mg izoflavona na dan kroz Menstrualni ciklus. Dojke specifične i sustavne učinke estrogena razmotr mjerenje estrogenih oznaka komplement (C) 3 i promjene u citologiji, budući da je metilacija ocjenjivanja 5 raka vezanih gena obavještavanje izvršeno na intraductal Primjerci. Serumu genistein znatno povećan nakon konzumiranja obje doze isoflavone. Citologija nije značajno mijenjao u svakom isoflavone dozu. Serumski C3 razina posttreatment inverzno su se odnosili na promjenu u serumu genistein u žena konzumiranje izoflavona nisko ali nije visoka doza. Hypermethylation beta 2 RAR povećati posttreatment korelaciji s razinom primjene transkutane genistein s obzirom na cijelu grupu i oni koji primaju visoke doze izoflavoni. Na niske ali nisu visoke isoflavone dozu, CCND2 hypermethylation povećanje u korelaciji s razine primjene transkutane genistein. U sažetku, inverzna korelacija C3 i genistein sugerira antiestrogenic efekt. Izoflavoni izazvana doza specifičnih promjena u RARbeta2 i CCND2 gena metilacija, koja u korelaciji sa genistein razine.

Upalna bolest crijeva, protu-upalne efekte

Oralni tretman sa genistein smanjuje ekspresiju molekularni i biokemijski Markeri upale u modelu štakora kronične izazvana TNBS kolitisa.

EUR J Nutr. 2009. odjel molekularne i stanične sportske Medicine, njemački sportski sveučilištu Cologne, Köln, Njemačka.

Upalnih crijevnih bolesti kod ljudi ima visoku Učestalost u Europi i sad-u, dok u istočnoj Aziji, incidencija je bila povijesno niske. Rizik od IBD pojavit će se povećati u azijske useljenike usvajanje zapadnog načina života, sugerirajući jaku vezu od okoliša/dijetetski čimbenici u razvoju IBD, najvjerojatnije dijetalnih faktora. Izloženost visoke razine izoflavona kao što su genistein u tradicionalne istočne Azije dijeta je bila povezana s smanjuje rizik od razvoja raka dojke i također može biti koristan za Sprječavanje Upalnih bolesti crijeva. U ovoj studiji, učinak na upalni odgovor u modelu štakora izazvane TNBS kroničnog kolitisa usmeno genistein istraživano. Naši rezultati može pružiti dokaze da oralna Primjena genistein vrši koristan anti-upalni učinci u model glodavaca izazvana TNBS kroničnog kolitisa.

Liječenje osteoporoze

Genistein dodataka može biti korisno za zdravlje kostiju iako potrebne su mnoge studije dugog trajanja.

Genistein utjecaj na parametre kvantitativnog ultrazvuka i mineralnu gustoću kosti u postmenopauzalnih žena osteopenic.

Osteoporos Int. 2009. Atteritano M, Mazzaferro S, Frisina A, Cannata ML, Bitto A, Macr sam, Frisina N, Buemi M. odjel za internu medicinu, sveučilišta od Messine, Messina, Italija

Ova studija u cilju ocjenjivanja učinaka genistein (54 mg/dan) na Petne i trauma ultrazvuk (QUS) parametara i mineralnu gustoću kosti u postmenopauzalnih žena osteopenic. Zaključili smo to spriječiti gubitak kosti u postmenopauzalnih žena osteopenic i poboljšava parametri QUS Petne i trauma. Cilj istraživanja je bio procijeniti učinke genistein (54 mg/die) na parametre kvantitativnog ultrazvuka (QUS) petna kost i ruku ti vojnici i na mineralnu gustoću kosti (BMD) u osteopenic u postmenopauzi. Sto trideset - osam žena (u dobi od 49-67 godina) su bili Dodijeljeni pojavljivati genistein ili placebo. Kost je status određen također na početku i nakon 1 - i 2-godina liječenja. Na kraju eksperimentalnog perioda, genistein imao je značajno povećala BMD lumbalne kralježnice i bedrene kosti. Naša studija potvrđuje da genistein spriječiti gubitak kosti u postmenopauzalnih žena osteopenic i poboljšava parametre Petne i trauma ultrazvuk.