funkciju Psyllium Husk prahu

Funkcija Psyllium Husk prahu

Ono što je Psyllium Husk u prahu?

Psyllium Husk prahu u Latinski naziv: Plantago Ovata. To je ljuska sjemena. To široko koristi u zdrave hrane, lijekova, pića i hrani itd, jer sadrži dijetalna vlakna u vodi topljiv. Je dijetalnim vlaknima koja sadrži više od 80%, omjer vode u vodi i ne-topljiv je 7: 3.

Osim dijetalnih vlakana, postoje neki drugi ishrana sastojak: Glukoza, proteina, polisaharid, vitamina B1 i kolin i tako dalje.

Funkcija Psyllium Husk prahu

 1. 1.Relaxing Creva

 2. Aktivni sastojak psyllium ljuske se zove Arabynoxylan. Arabynoxylan je poseban polisaharid molekula, može brže upija vodu da postane transparentan oblik paste materijala. To može poboljšati uvjete podmazivanja između zida kolona i izmet, promovirati crijeva brzina kretanja kada se formira pasta briketa u tankom crijevu. Dakle, psyllium koristi za opuštanje crijeva od vremena drevnih.

 3. 2. Kardiovaskularne bolesti (KVB)

 4. Voda rastvorljiva vlakna s učinkom snižavanja holesterola u krvi. Probiotičke bakterije u Colon, okrugli pupoljci sperme Plantaginis vlakana fermentacijom slatkiša u rastaviti na masne kiseline kratkog lanca, kako bi se sprečilo sintezu kolesterola.

 5. 3. Creva funkcija

 6. Psyllium vlakna mogu se koristiti za sprečavanje zatvor ili proljev. To može absorve vlagu, povećava volumen mase pražnjenja, povećati crijevnih peristaltiku, smanjiti otpad u crevnom tranzita i postanu redovni.

 7. 4. Spriječite rak debelog crijeva i Öpostoje diseasers rizika gastrointestinalnih karcinoma

 8. 5. Dijabetes-glukoze u krvi Control

 9. 6. divertikuloza / Divertikulitis

 10. 7. Težina kontrola

 11. Zbog Psyllium Husk sa bogatim vodom rastvorljiva vlakna, može proširiti da se formira nekoliko puta pod uticajem vode gela, može povećati sitosti, ne pruža kalorija, i smanjiti unos kalorija.