Funkcija Psyllium Husk prahu

Koje su funkcije Psyllium Husk u prahu?

  1. 1. izgubiti na težini, kontrola težine (Weight Control) jer psyllium ljuska je bogata rastvorljiva vlakna, voda će se proširiti da se formira gel grupu na desetine puta, može povećati sitosti, ali ne daju toplinu, ali i smanjiti kalorija unos. Jer će se psyllium vode proširen, tako da se može povećati sitosti i smanjuju apetit, psyllium ljuske aktivni sastojak je ljudi polisaharid molekula koji se zove Arabynoxylan. Ovo je vrlo poseban polisaharid molekuli mogu brzo upija vodu, formiranje transparentnih paste materijala, ne može se probavlja u ljudskom digestivnog trakta, želuca i tankog crijeva, i to samo u debelom crevu i rektuma je bio dio probavnog bakterija, tako Psyllium od davnina su korišteni za Runchang defekacije; U tankom crijevu u vodi da se formira paste mase, poboljšanje stolice i uvjetima podmazivanja zida creva, promovirati brzina defekacije. Sprečava masti, proteina i drugih hranljivih materija za emisiju, čime ometaju apsorpciju nutrijenata, ishrane testovi su pokazali da će Psyllium jestivo polisaharide čine holesterol smanjuje, što će također igrati ulogu u kontroli ili gubljenje težine.

  2. 2. Laksativno Psyllium seed je na raspolaganju, efikasan komponente polisaharid molekula sjemena ljuska, pod nazivom Arabynoxylan. Ovo je vrlo poseban polisaharid molekuli mogu brzo upija vodu, formiranje paste prozirnog materijala. U tankom crijevu da formira vode paste mase, može poboljšati stanje podmazivanje izmeta i crijevnih zid, promovirati stopa defekacije, tako Psyllium od davnina su se koristili u Runchang defekacije. Savremena istraživanja ishrane dokazano da Psyllium polisaharid ne samo Runchang i povećana fekalne suve težine komponentu. Psyllium polisaharid će formirati laksativ otok materijal, u isto vrijeme kada smo progutati sjeme u prahu i vode, formirati gel grupu 8-14 puta volumen, može održavati fekalne vlažnost i mekoću, a gel grupa može stimulisati zid creva proizvode refleks kontrakcije, i promovirati normalno crijeva pražnjenje.

  3. 3. Bolesti srca snižavanje krvnog holesterol za mnoge pretilih ljudi, bolesti srca je veliki rizik za zdravlje, to je zato što je LDL izazvane visokim holesterolom, jesti namirnice bogate vlaknima može smanjiti LDL kolesterola, tako da ako možete jesti više namirnica koje sadrže visoke vlakana hrane, je vrlo korisna za prevenciju bolesti srca. Rastvorljiva psyllium vlaknima može smanjiti nivo holesterola u krvi. U kolonu (Colon) u ulozi probiotika, ugljenih hidrata u pod vlakana psyllium fermentacijom se razlaže u masne kiseline kratkog lanca (masne kiseline kratkog lanca), kako bi se spriječilo sintezu kolesterola. Sveučilište Kentucky Medicinskog fakulteta u Nju Orleans, Lexington i Čikagu klinički istraživački centar proučavani su na broju dijetetskih tretmana vlakana. Rezultati su pokazali da topivih vlakana može smanjiti nivo ukupnog holesterola i lipoproteina niske gustoće (LDL) kolesterola, dok se konzumira sa mastima i niske masti. Sjedinjene Države su za hranu i lijekove (FDA) u 1998. saopštenju, psyllium ljuske rastvorljiva vlakna mogu smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

  4. 4. crijeva funkcija psyllium ljuske se mogu koristiti za sprečavanje / liječiti zatvor ili proljev. Komunalnih model može u potpunosti apsorbirati vlagu, povećava volumen za izlučivanje masu, povećava peristaltiku creva, smanjiti vrijeme isporuke fecesa u crevima, i postepeno postanu redovni.

  5. 5. prevenciju raka debelog crijeva i drugih rizika gastrointestinalnih bolesti velikog broja podaci pokazuju da vlakna ne samo spriječiti gastrointestinalne bolesti, ali također može spriječiti neke fatalne bolesti, izvještaj o istraživanju, kao što je nedostatak dijetalnih vlakana, rast hrane ostaci ostaju u trakta, i povećati vrijeme kontakt i stvaraju kancerogen i crijevnu sluznicu zida, lako izazvati kolorektalnog karcinoma ili drugih bolesti imaju priliku. Fiber možete promijeniti vrstu i broj crijevnih mikroorganizama. Osim toga, psyllium ljuske također igra ulogu antidota. Kroz apsorpciju vode i drugih štetnih tvari, povećanje obima stajnjaka, toksičnih teških metala i drugih štetnih kemikalija se apsorbuju na fekalne pramenovi, čime se smanjuje koncentracija kancerogenih materijala ili štetnih materija; istovremeno, promovirati crijevnih peristaltiku, ubrzati pražnjenje, i smanjiti crijevnu sluznicu kontakt vremena. Stoga se može spriječiti ili smanjiti rizik od raka debelog crijeva, enteritis i drugih crijevnih bolesti.

  6. 6. Dijabetes kontrolu glukoze u krvi caelian ljuska pomaže u kontroli krvnog porast šećera nakon obroka. U isto vrijeme, kroz intervenciju dijabetesa, psyllium ljuske trava može pomoći smanjiti potrebu za inzulinom kod bolesnika sa količinom šećera.

  7. 7. Dolazak kolona divertikulitis caelian shell materijala volumen povećava, ali i povećati crijevnih peristaltiku, smanjiti pritisak na želudac zid. Ovaj propis je pomoći da se smanji simptome divertikulitisa, ili čak spriječiti nastanak divertikulitisa.

  8. 8. Težina kontrola jer psyllium ljuska je bogata rastvorljiva vlakna, voda će se proširiti da se formira gel grupu na desetine puta, može povećati sitosti, neće pružiti energije, ali i smanjiti unos kalorija.