Razlika između pigmenta & funkcionalni gljivice gljivice

Gljivice pigmenta

Gljivice pigmenta je rod gljivice po nitaste gljive fermentacijom kvalitetan prirodni jestivi pigmenta, su sekundarni metaboliti gljivice. Gljivice pigmenta, gljivice crveno je Markom, riže i soje kao glavna sirovina, tekući fermentacije gljivice, ekstrakciju, koncentraciju i rafinerijskih i korištenjem riža kao sirovina, ekstrakciju, koncentraciju i rafinaciji prirodni crveni pigment.

Funkcionalna gljivice

Funkcionalna gljivice naziva se snižavanje gljivice je visoke kvalitete, zagađenje-free sobe transgeničnih rižu kao glavne sirovine, obradi moderna biološka fermentacija inženjerska tehnologija je vrsta prirodne fermentacije visokotehnološke proizvode.

Razlika između gljivice pigmenta i funkcionalna gljivice

Gljivice pigmenta i funkcionalna gljivice od riže fermentacijom gljivice i Ljubičaste. Karakteristike ljubičasta Aspergillus koristi oboje uvelike razlikuju, proces fermentacije nije ista svojstva dobivenih proizvoda daleko, disparitet cijena roba uvelike.

  1. -- Vrenje proces je relativno jednostavan: obične gljivice riža kuhana nakon cijepljenja u veliki bazen izloženosti u određeno vrijeme nakon fermentacije i temperatura nakon otpusta, a zatim sušenje je završio crvene riže, cijena svojih proizvoda boja vrijednost razine set. Prehrambena industrija kod kuće i u inozemstvu na crvena riža kao hrana bojilom za. Razlika u kemijski mrlja, to je zdrava performanse i nema nuspojava u hrani, njegova Primjena je više široko, Potrošnja više domaćih i stranih.

-- Je relativno složen proces fermentacije funkcionalne gljivice: prvi Naprezanje probira, trening, i prolaze kroz određene uvjete pripitomljavanje i pomlađivanje; riža Brušenje na određeni finoća, visoke temperature i visokog tlaka sterilizacije nakon inokulacije (također osigurati da proces aseptičnog rada), a onda u mali kontejner ne open fermentacije (s visokom temperaturom kontrole procesa vrijeme fermentacije) odmah nakon pražnjenja, a zatim suši funkcionalne gljivice. Cijena proizvoda određuje razinu ugrađen Monacolin-K.

Odnos između Monacolin K i lovastatin

1979, japanski učenjak Endo Aki (Endo) i drugi iz fermentacije juha od gljivice gljivice ruber izoliran iz konzerve inhibiraju sintezu aktivnog materijala kolesterola i crvene latinski naziv za korijen gljivice po imenu Monacolin K, što je izazvalo pozornost svijeta. Nažalost, oni nisu uključeni u identifikaciji strukturnih Monacolin K stereokemije. Godinu dana kasnije, koja je 1980., Sjedinjene Države Merck tvrtka Albert et al s spoj izoliran iz fermentacije juha od Aspergillus terreus pod nazivom Mevinolin, stereokemijske strukture uključene u strukturu identifikaciji, i počeo istraživanje lijekova, zatim Merck tvrtka razvila je mevinolin prvog statina navedene novi lijek (kemijska sinteza), po imenu Lovastatin i podnijeti zahtjev za patent.

Dakle prepoznatljiva:

(1) Monacolin K i Lovastatin su isti spojevi;

(2) Monacolin K starijima od Lovastatin našao;

(3) Monacolin K je proizvod fermentacije gljivice (gljivice);

(4) Lovastatin je proizvod fermentacije Aspergillus niger (Aspergillus);

(5) Monacolin K je na temelju latinske riječi prefiks (gljivice) Mona-, što je naimenovan kao generički naziv za znanstveno otkriće;

(6) Lovastatin zove tvrtka Merck, je tvrtke nezaštićenog imena, ima specifičnih svojstava.