Opis Wolfberry ekstrakt

opis wolfberry ekstrakt


Je kineski naziv za biljke lycium gouqi i za plodove je gouqizi (zi se koristi za opisivanje malih plodova); na zajednički naziv "wolfberry" dolazi zato što lik gou povezano sa kojom znači pas ili vuk.  Trnovit grm također se naziva brak loza, zbog razloga davno izgubljen.  Carl Linnaeus propisano naziv roda Lycium 1753.   On je odgovoran za vrste ime barbarum, dok ju je botaničar Philip Miller opisao Lycium chinense 15 godina kasnije.   Lycium je opsežno obrađen, pogotovo u pokrajini Ningxia, mali nekada dio Gansu, autonomna regija s nekoliko produkcijskih projekata pokrenuo od 1987.  Kina sada proizvodi više od 5 milijuna kilograma suhog lycium plod svake godine, uglavnom za kućnu upotrebu.  Plodovi se suše sa ili bez sumpora do prinosa tržišta biljka ili svježe voće može biti istisnuta za njihov sok onda Koncentriran da ga sačuvati za buduće korištenje u izradi raznih pića.


tradicionalne i moderne koristi

Iako lycium voće je opisan u Bencao Shennong Jing (ca 100 A.D.), njegovo korištenje u tradicionalna formula je prilično ograničena do kraja razdoblja dinastija Ming (1368 – 1644).   U to vrijeme, to je često u kombinaciji s tonik bilje kao što su rehmannia, cornus, vilina i Jelen rogom njegovati "bubreg" (kao što je opisano u kineskoj medicini) u liječenju raznih nedostatak sindroma.  Ovaj terapijski pristup, koristeći lagano zagrijavanje i "debeli" tonificirajući bilje za njegovanje unutarnjih organa, posebno promovirale Zhang Jingyue, čiji rad je opisan u knjizi Jingyue Quanshu(ca 1640).    Lycium voće je opisan mimo kineski liječnici imaju svojstva hranjiva krv, obogaćujući yin, tonizirajuće bubrega i jetre i Vlaženje pluća, ali svojim djelovanjem hranjiva yin bubrega a time obogaćuje yin jetre, je dominantni prikaz.  To se primjenjuje u liječenju takvih uvjeta kao Potrošački bolest popraćena žeđ (uključuje ranu pojavu dijabetesa i tuberkuloze), vrtoglavica, smanjena oštrina vida i kronični kašalj.  Kao narodni lijek, lycium voće je najpoznatiji kao pomoć za vid, dugovječnost pomoć i pravno sredstvo za dijabetes.  Uz intenzivan istraživački rad u posljednjih nekoliko godina, oslanjanje na opise korištenja stoljetne biljke je manje važna nego za mnoge druge kineski bilje, jer puno je danas poznato o kemijskih sastojaka i njihove potencijalne zdravstvene beneficije.


Sastojaka i djelovanja

Komponente boje lycium voća su skupinu karotenoida, koji čine samo 0,03 – 0,5% sušenog voća (1).  Dominantni karotenoidi je zeaksantina (vidi strukture ispod), koje je prisutno uglavnom kao zeaksantina dipalmitate (koji se nazivaju physalien ili physalin), koji se sastoji od oko jedne trećine do jedne polovine ukupno karotenoida.  Lycium voće smatra se jednim od najboljih izvora hrane zeaksantina.

Zeaksantina je žuti pigment (je izomer luteina i derivat β-karotena) proizvedene u postrojenjima.  Doprinosi boju kukuruza, naranče, mango i žumanjka (od karotenoida), a također je glavna pigmenta drugog ljekovitog voća nedavno popularizirao u Kini: more krkavine (hippophae).  Kada se proguta, zeaksantina akumulira u masnim tkivom, a posebno u makule, područje mrežnice.  Vjeruje se da koje imaju dobru zalihu spoj, makule je zaštićena od degeneracije, koja može biti izazvana prekomjerno izlaganje suncu (UV svjetlo) i drugi "oksidativni" obrađuje (2-4).   Luteina, drugi žuti karotenoidi koji akumulira u makuli i pruža sličnu zaštitu, je sastojak žuta Krizantema cvijeće (juhua) koje su često u kombinaciji sa lycium voća u tradicionalne kineske biljke formula koristi oči, uključujući pogoršanje vida koje se javlja sa starenjem i, u nekim slučajevima, odgovarati makularne degeneracije.  Učinkovita dnevna doza ovih dva karotenoida iz hrane i dodataka, se procjenjuje na oko 10 mg.


Još jedna biljka iz obitelji Solanaceae koristi u kineskoj medicini (iako rijetko), Physalis alkekengi, kineske fenjer biljka, koja sadrži zeaksantina dipalmitate kao glavne aktivne komponente.  Osim toga, biljka sadrži neke steroidnih spojeva je da se zove physalins, proizvodnju zabune o korištenju ovaj pojam zbog svojih bivših aplikacija da se karotenoidi.  Physalis se koristi kao terapija za virusni hepatitis, a taj učinak može se pripisati dijelom zeaksantina i steroidnih spojeva.  Physalis se koristi za liječenje raznih upalnih poremećaja, možda pomaganje liječenju infekcija; ekstrakti physalis pokazali da se poveća aktivnost stanica prirodnih ubojica kad se primjenjuje na miševe.


Crveni karotenoida lycium nije potpuno analizirani su.  Smatra se da je dio je zbog likopena, veliki crveni pigment u rajčice i paprike voće.  Crveni dio lycium određeni kao renieratene; Crvena boja overwhelms žutog zeaksantina i male količine β-karotena, iako Plodovi često prikazuju narančasta boja zbog žute komponente.


Prednosti unos karotenoida su mislili da nastaju uglavnom dugotrajno korištenje.  Stoga, lycium voće, kao izvor zeaksantina i drugih karotenoida, bi konzumirati redovito nadopuniti prehrambeni izvor, povišenje iznosa komponenata dostupno od voća i povrća i žumanca.


Još jedna komponenta lycium je polisaharidi, lanaca molekula šećera s visoke molekularne težine (nekoliko stotina šećera molekula po lanac).  Procjenjuje se da 5-8% od suhog voća te polisaharidi, iako mjere aktivne polisaharidi su teško poduzeti, jer razlikovanje funkcionalnih dugo lanaca u odnosu na ne-funkcionalan kratkih lanaca je izazov; Ova brojka za polisaharid sadržaj je vjerojatno na visokoj strani.  Polisaharid studije su pokazala da postoje četiri grupe, svaka grupa ima neznatno različite strukture i molekularne težine.  Iako se naziva polisaharidi, funkcionalne tvari Reguliraju imunološki je zapravo mješavina polisaharid peptid; aminokiselinske Lance održavati kritične strukture za je polisaharid.


Klinički učinci polisaharidi su također nešto teško utvrditi jer apsorpciju nakon peroralne primjene polisaharidi je ograničen i može biti prilično promjenjiva; procjenjuje se da manje od 10% biljka polisaharida visoke molekularne težine su apsorbira, eventualno malo kao 1%.  Dakle, većina studija ovih polisaharida su učinio izolirane stanice ili injekcijama pročišćena komponenta laboratorijske životinje, donosi rezultate koje svibanj ili svibanj ne pojavljuje kada te tvari se konzumira oralno.   Klinička procjena, onkoloških bolesnika liječeno s kombinacijom IL-2 i aktivirati lymphokine ubilačke stanice više lycium voće polisaharidi (koja su izvijestila da promovira tijela proizvodnju tih terapijskih tvari), u kojima pacijenti su dati oralne doze od 1,7 mg/kg od polisaharida (Dakle, oko 100 mg za 60 kg po osobi), s prijavljenih rezultat stopa odgovora bila veća nego bez polisaharid.  Ova doza polisaharidi je vrlo niska u odnosu na uobičajene kliničke prakse i evaluacija je potrebna daljnja.


Ovi lycium voće polisaharidi, poput onih dobivenih iz ljekovitih gljiva i iz nekoliko bilje (najpoznatiji kao izvor je jedna od proksimalnih kostiju), imaju nekoliko mogućih prednosti, uključujući promicanje funkcije imunološkog sustava, smanjuje iritaciju želuca i štiti od oštećenja.  Druga aplikacija je bio predmetom nekoliko nedavnih studija na University od Hong Kong, gdje lycium polisaharidi su Predložene, na temelju laboratorijskih ispitivanja s izolirani neurona, biti od koristi onima s Alzheimerovom bolešću, iako Klinička ispitivanja nisu još provedena.


Imunološki učinci polisaharidi su primarni fokus istraživanja.  Možda jedan od primarni mehanizam djelovanja za ove velike molekule da izgledaju imunološki sustav kao da su ćelije površinska komponente mikroorganizama, promicanje aktiviranja odgovor kaskadu koja uključuje Citokini (kao što su IL-2) koje utječu na imunološke stanice (kao što su T-stanice).  Budući da biljka polisaharidi nisu isti kao strukture na određenog patogena, ali više slabo definirane kvalitete, odgovor je neodređeno.    Moguće je da ponavlja izloženosti velikim količinama polisaharidi može rezultirati smanjiti odgovor, tako da ova metoda terapije je vjerojatno najbolje odgovara relativno kratkog trajanja (npr., nekoliko tjedana).  Niske doze izloženosti može rezultirati nema imunoloških reakcija, jer ovi polisaharidi su prisutni u nekoliko namirnica u malim količinama, a imunološki sustav će biti zaštićena od reagira na obični izloženosti razine.


Pregled istraživanja lycium voća koji se pojavljuju u ostvarena otkrićima na polju biljnim lijekovima, označava polisaharidi iz lycium voće uzdići i staničnog i humoralnog imunološkog odgovora.  Javljeno je, naprimjer, da u laboratorijskih životinja, doze od 5 – 10 mg/kg lycium voće polisaharidi dnevno za tjedan dana može povećati aktivnost T stanica, citotoksičnih T-stanica i natural killer stanice; druge studije su pokazali da je dio mehanizma djelovanja preko IL-2 stimulaciju.  Kraj odgovor na polisaharid administracija nije pojavio biti isključivo stimulacija imuna aktivnost, međutim.  U laboratoriju studija lycium IgE odgovora, primijećeno je da lycium voća smanjen antitijela povezana s alergija tip reakcije, koja je pretpostaviti da je Ostvaren kroz mehanizme poticanja CD8 T-stanice i Reguliraju Citokini; slatki korijen ima sličan učinak.


Ekstrakcije i izolacije od polisaharida u niskoj koncentraciji je jednostavan, kao što su topivi u vrućoj vodi koja se koristi za vađenje agenta.  Dobivanje visoke koncentracije polisaharida je značajniji zadatka.  Najlakši način je da prvi proizvode toplu vodu ekstrakt biljke (koristeći više ekstrakciju da se većina polisaharid u rješenje) i sila polisaharidi iz rješenje dodavanjem alkohola, u kojem nisu topiva; Zatim, tekućina je odvojen od i talog se suši za proizvodnju gotovih polisaharid proizvoda.  Ova metoda također kondenzirati druge velike molekule.  Iako male količine visoko pročišćena polisaharidi mogu proizvesti za laboratorijskim i kliničkim ispitivanjima, u ovom trenutku, komercijalni ekstrakti koji sadrži 40% polisaharida predstavljaju najveću koncentraciju dostupan, dok je 10 – 15% polisaharida sadržaj s jednostavnim toplom vodom vađenje češći.


Treći sastavni dio interesa je amino-kiselinu kao tvar betain, koji se odnosi na ishranu Kolin (betain je oksidirani oblik Kolina i pretvara da Kolin u jetri kad ga se proguta zajedno).  Kada se dodaju sjemenke, betain poboljšava rast životinja i povećava proizvodnju jaja; Trenutno se koristi u peradarstvo zbog ovih efekata.  U posljednjih nekoliko godina, betain uključene su u neke zapadne dodatak prehrani proizvode, posebno onih koje se koriste za poboljšavanje mišićne mase, koristeći nekoliko stotina miligrama za dnevnu dozu.  Betain je pokazala da zaštiti jetru laboratorijske životinje od utjecaja otrovnih kemikalija; drugim farmakološkim studije su pokazale da je antiepileptici, sedativ, i vazodilatatora.   On je sugerirao da betain mogla pomoći u liječenju raznih kroničnih bolesti jetre, kao što su bezalkoholna bolest masne jetre.  Betain je pronađena također paprike, silybum (izvor jetre-zaštitna flavonoidnih silimarin) i repe (Beta vulgaris, iz kojih betain dobiva svoje ime).  Količina betain u lycium voće, je oko i 1%, tako da se značajan iznos, velikom dozom lycium voće treba da se konzumira (npr., 20-30 grama).


Blagi miris plodova se Pripisuje malu količinu volatilna ulja, uglavnom dva seskviterpeni: cyperone i solavetivone.  Količina prisutna imaju značajna farmakološka funkcije kada lycium konzumira u običnim iznose. Voće također sadrži oko 0.15% flavonoida, uključujući rutin i klorogenske kiseline.