Biljne Ekstrakte kao prirodnih insekticida

Biljka ekstrakt kao prirodnih insekticida


Poljoprivredni usjevi su pod stalnim napadom nametnika, čineći insekticida neophodno je smanjiti gubitke. Sintetski insekticidi kao što su organofosfati su važne, učinkovit alat u upravljanju modernim usjeva. Međutim, oni predstavljaju ozbiljne prijetnje okolišu i ljudima. Ljudi dolaze u kontaktu sa opasnih pesticida na hrani, u vodi i u zraku u blizini farme. Ovaj "pesticida drift" nastaje kada pesticida prah i sprej putovanja po vjetru do mjesta neosvijetljeni pesticidima. Gotovo 98 posto mlazni pesticida ne postignu svoje ciljeve. Prodire do podzemne vode, zagađuju potoci i naškoditi divljih životinja, uključujući prirodna predatora ciljanog štetnika. Stariji pesticida kao što su DDT ubio bjeloglavog supa, ptice, ribe i čak i ljudi.


Mnogi poljoprivrednici ne pomoću sintetičkih pesticida, a neki potrošači samo kupiti organske proizvode. Masovnu proizvodnju farmama osloniti na sintetičkim pesticidima, Međutim, jer su jeftiniji od organskih one. Kad farmeri koriste Pesticidi kao što su DDT i malation, bilo malo razumijevanja kako opasan i dugotrajan te kemikalije su. Tek kasnije je stupanj na koji ovi Pesticidi ostaju u okoliš je otkrivena. Piretroida dizajniran da utječu na mozak i živčani sustav insekata, ponekad oštetiti one ljude i životinje.


Mnoge vrste biljaka proizvode tvari koje ih zaštititi tako što ubija ili odbija kukce koje se njima hrane. Na primjer, Douglasovu jelu ima poseban sap koji odbija kukce ako je napadnuta. Neem stabla proizvode ulje mijenja hormon kukaca tako da oni mogu letjeti, uzgajati ili jesti (National Academy of Sciences 1992). Nije moguće stvoriti prirodni insekticidi iz ove tvari za zaštitu usjeva koje, za razliku od samoniklog bilja, možda su izgubile svoje sposobnosti kroz uzgoj da savladaju štetnika. Prirodni Pesticidi imaju mnoge prednosti u odnosu na sintetičke one i možda isplativije u cjelini, s obzirom na ekološke troškove nekemijska. Prirodnih pesticida su biorazgradivi, jedva ostaviti tragove u tlu i manje vjerojatno da će naškoditi ljudima ili životinjama. Osim toga, oni su jeftiniji i pristupačniji u manje razvijene zemlje.


Farmama osigurati hranu za ljude i povećanje populacije štetnika. Masovnu proizvodnju hrane se oslanja na gusto nabijenoj biljaka iste vrste (monocultures), koje su ranjive na napade kukaca. U prirodna staništa kukaca su u potrazi za hranom, ali farmi olakšava insekti jer usjeva je izoliran. Insekti mogu uzrokovati ekonomska razaranja. U New Jerseyju sama, poljoprivrednici izgubiti 290 milijuna dolara godišnje za insekte. U nerazvijenim zemljama, insekt epidemije može dovesti do gladi.