Prirodne zdravstvene prednosti cimet

Prirodne zdravstvene prednosti cimetAko cimet riječ dočarava Slasna začinski miris kaldrmom zrak kada cimeta role su u pećnici, onda svibanj biti oduševljen da zna da cimet je utvrđeno da imaju niz prednosti za zdravlje!


US Department of Agriculture nedavno je objavio svoje nalaze koji su pokazali korisne vezu između cimet unos i smanjen rizik od dijabetesa i srčanih bolesti. Prema novim istraživanjima, Sudionici u istraživanju našli da uzimanje cimeta, koja je visoka u antioksidansi, smanjena razina glukoze u krvi, kao i smanjenje oksidativnog stresa.


Istraživanje je provedeno na pretilih pacijenata koji su Ocijenjeni kao "pre-diabetic" na temelju njihov odgovor stanica na inzulin. Pre-dijabetes je stanje u kojem stanice su otporne na više nego normalne razine inzulina proizvodi Gušterača u pokušaju da biste uklonili razine povišene glukoze iz krvi. Kao dio normalne probavne tjelesne funkcije tijela stvara inzulin koji će prihvatiti ove stanice, ali u pre-dijabetes stanice pokazuju znakove odbacivanja inzulin. Ako nije brzo riješiti, cvijetu dijabetes može brzo razviti iz pre-dijabetes.


Studija je dao pola pre-diabetic Sudionici placebo i na druge napola Primljene 250 mg ekstrakta suhog topljivi cimet dvaput na dan tijekom 12 tjedana. Topljivi cimet ekstrakt se zna da je visoka u antioksidansi i pomaže smanjiti razinu glukoze u krvi. Rezultate testova pokazalo je da one dnevno uzimanje od cimeta do 23% povećanja razine antioksidansa u usporedbi s placebom. Studija je ponovio da cimet može biti učinkovita prirodna alternativa za liječenje pre-dijabetes, eventualno može spriječiti nastanak puni dijabetes.


Cimet je također djelotvoran u aktivacije bitnih enzima u tijelu. Cimet kora sadrži mnoštvo bitne vitamine i minerale, uključujući kalcij, krom, Bakar, jod, željezo, mangan, fosfora, Kalija, cinka, i vitamine A, B1, B2, i C, od kojih su mnoge važne za prevenciju ili liječenje šećerne bolesti.


Druge slične studije su pokazale cimeta također igra važnu ulogu u održavanju prirodne razine energije u tijelu i pomaže održati zdrave cirkulaciju.  U svojoj knjizi preokrenuti bolest srca sada: zaustaviti smrtonosni kardiovaskularni plaketu prije to je previše kasno, Stephen Sinatra MD i James C. Roberts M.D navode da "nedavne studije pokazuju da cimet potiče cirkulaciju i pojačava sposobnost inzulina za metabolizam glukoze i nositi ga u stanice za proizvodnju energije". Međutim, liječnici i dalje naglasiti da glavni način za poboljšanje razine glukoze u krvi je gubitak težine, što Nažalost znači malo lakše cimet role unos previše!