Je kurkumin prirodni pigment

Kurkuminje hemijska komponenta izvađena iz rizoma nekih biljaka iz porodice Zingiberaceae i Araceae. Među njima kurkuma sadrži oko 3% do 6%. To je vrlo jak pigment sa diketonima u biljnom kraljevstvu. To je diketon. Imanje. Kurkumin je narančasto-žuti kristalni prah sa malo gorkom okusu. Netavorivo u vodi.

U proizvodnji hrane, uglavnom se koristi za bojanje kobasica proizvoda, konzervirane hrane, i sos proizvoda. Medicinska istraživanja pokazuju da kurkumin ima efekte snižanja masnoće u krvi, anti-tumora, anti-upalnih, koleretička, i antioksidans.

Turmeric


Osnovne informacije

Naziv proizvoda: Kurkumin

Drugo ime: Kurkuma Žuta

Izgled: Žuti fini prah

Specifikacija:95%98% Kurkumin

Test metoda: HPLC

Korišteni dio: Korijen

CAS broj: 458-37-7

Molekularna formula: C21H20O6

Molekularna težina: 368.37


Farmakološka akcija

Kurkumin je pigment izvađen iz biljne kurkume porodice đumbira, a postoji i u drugim biljkama đumbira. Moderne studije su pokazale da kurkumin može inhibira upalu, antioksidans, i anti-reumatoidne efekte. American Vity Vitamin Magazine je izvijestio: "Glavni farmakološki učinci kurkuma uključuju antioksidaciju, anti-upalne, anti-koagulacije, snižavanje lipida, anti-ateroklerozu, anti-starenje, eliminiranje slobodnih radikala i inhibiranje rasta tumora. Novembra 2006, Sjedinjene Države " Članak u časopisu "Artritis i reumatologija" je ukaže na to da kurkumin može spriječiti oticanje zglobova i artritis, te je učinkovit protiv kardiovaskularnih bolesti i raka.


Glavna funkcija

Koristi se za bojanje kobasica, konzervirane hrane, umaka i drugih proizvoda, a količina korišćenja se određuje prema uobičajenim potrebama proizvodnje.


Bilo koji interes, molim vas kontaktirajte me raspravite.sale05@risunextract.com