Đumbir ima sjajan efekat, to nikada nismo znali

Đumbir je svakodnevna začin u našem životu, mnogi ga vole, posebno pirjano meso, a u juhu će se malo staviti. Naravno, kako je začin jedan od naših najčešćih načina prehrane, zapravo danas uglavnom govorimo o ulozi đumbira, Đumbir ima začinjen okus, malo je topao, pa ulazi u kanale slezine, želuca i pluća. Ima efekte znojenja i ublažava izgled, zagrijava kako bi se zaustavilo povraćanje, zagrijava pluća i kašalj, te detoksificira. Indikacije egzogene hladne vjetra, povraćanje u želucu, hladan kašalj od vjetra, proljev od bolova u trbuhu, otrov riba i rakova i druge bolesti. Takođe ima efekat buđenja stomaka i slezine i povećanja apetita.

10

Đumbir sadrži gingerol, a nakon što ga jedete, uglavnom djeluje kao protuupalno, antioksidans i antikancerogen. Takođe sadrži flavonoide, flavonoli imaju i antikancerogene efekte. Već duže vreme imamo hroničnu upalu u našem telu. Hronično postojanje hronične upale dovodi do pada našeg imuniteta. Protuupalni učinak đumbira može suzbiti našu kroničnu upalu, pa se može boriti protiv tumora, boriti se protiv starenja i čak ga smanjiti. Pojava kardiovaskularnih bolesti. Strukture spojeva gingerola i difenilheptana sadržane u đumbiru imaju snažne antioksidacijske i efekte čišćenja slobodnih radikala; inhibiraju tumore.


Kineska medicina vjeruje da je đumbir proizvod koji pomaže suncu, pa je od davnina kineska medicina poznata kao&"muškarci mogu' ne mogu biti bez đumbira stotinu dana GG". Đumbir djeluje na ubrzavanje tjelesnog metabolizma i metabolizma akupunkture. Stoga se đumbir često koristi u zdravlju muškaraca GG-a i može igrati ulogu u pomaganju suncu.


Profesionalni ekstrakt đumbira 20% dobavljača gingerola, dobrodošli na konzultacije: sale05@risunextract.com