FBIC izložba specijalni izvještaj: pečena hrana u azijsko-pacifičkom poslužitelja u razvoju zlatnog perioda

FBIC izložba specijalni izvještaj: pečena hrana u azijsko-pacifičkom poslužitelja u razvoju zlatno doba "

FOODAILY mreže "2017 Global Food & Beverage Innovation Review (FBIC)" Konferencija aprila 12-13 održan u Šangaju Marriott Bauera. Ovaj sastanak, pridržavajući se "otvorene inovacije, inovacije u dizajnu i remeti inovacije" koncept, privukla je veliki broj domaćih i stranih poznati hrane i pića kompanija učesnica, uključujući inovacije proizvoda, inovacije procesa, materijala inovacije i ambalaže. Osim toga, degustacija proizvoda link za učesnike u ime udaljenosti prehrambene industrije nula je kako implementirati inovacije.

微 信 截图 _20170417090031.png

U posljednjih nekoliko godina, pekarske industrije u svijetu se ubrzano razvija, veličina tržišta je također u porastu, posebno u regiji Azije i Pacifika. Uz stalno unapređenje potrošnje, na tržištu se stalno uvođenje inovativnih proizvoda, pekarskih proizvoda u zdravlju, ishrani, ukus, praktičnost i drugim aspektima inovacija i nadogradnje kako bi privukli više potrošača. U isto vrijeme, keksi, kruh i kolače i druge kategorije inovacija prešao zajednički promovirati razvoj pečenje hrane.

Asia uvela u zlatno doba "

Euromonitor International, prema podacima iz globalnog pečene veličina tržišta roba 2016. više od 326.000.000.000 $, na drugom mjestu sve vrste ambalaže za hranu, drugi samo na mliječne proizvode. Pekarskih proizvoda u azijsko-pacifičkoj regiji veličinu tržišta 60 milijardi $, nakon Europi i Sjevernoj Americi, u svijetu treći. U smislu azijsko-pacifičkoj regiji, torta da zauzmu tržišni udio od oko 40% u većini, zatim pečenje slatkiše i kruh i druge kategorije.

Podaci su pokazali da se očekuje da u Sjevernu Ameriku 2011-2016 sa 4% godišnju stopu rasta od brzog razvoja u azijsko-pacifičkoj regiji, najveći na svijetu, u azijsko-pacifičkoj regiji u 2020. godini. Europa je najveće tržište za pečenje na svijetu, uglavnom leži u pečenje hrane za doručak i osnovna hrana, to je trend u budućnosti će biti očiglednije u azijsko-pacifičkoj regiji.

微 信 截图 _20170417090353.png

Pečene skali tržište roba u azijsko-pacifičkoj regiji u 2011-2021 (jedinica: milijarde dolara)

Od 2016. do 2021. godine, u azijsko-pacifičkoj regiji će biti pekarskih proizvoda u globalni rast, najjači područja, stopa rasta od 3%, što je daleko veći od 1,7% na globalnom nivou, pored Kine i Japana na promociji, također dovela prema zemljama u razvoju, kao što su Pakistan, Indonezija, Tajland i Vijetnam i drugim zemljama. Od 2016. do 2021. godine, rast tržišta Kine i Japana će usporiti tamo, uglavnom ovisi o potražnji potrošača za proizvodima je veća, a stopa rasta Pakistana, najsnažniji rast u Indoneziji je najveći. Osim toga, urbanizacije i raspoloživi dohodak pečenje uzrok brzom razvoju tržišta, zemlje u razvoju su uglavnom sastoji od low-end proizvoda.

Kina u inicijativu rasta Azija-Pacifik

U 2016. stopa rasta peciva svih pakovanje hrane bio četvrti u regiji Azije i Pacifika, drugi samo gotova jela, juhe, žitarica za doručak, uz do 85% rasta dolazi iz Kine, glavni razlozi su kako slijedi: mladi potrošači imaju veće šanse da prihvate zapadnoj kulturi i načinu života; Ubrzati tempo života, potrošači su više skloni da na pečenje hrane, kao klamerica zamjene hrane, kao što su riža i rezanci; Pogodnost paket proizvoda, i dalje voziti razvoj tržišta.

Kina i Japan je veliki potrošač tržište pekarskih proizvoda u azijsko-pacifičkoj regiji, uključujući torti i kolača klase proizvoda se obračunava za najveću kategoriju, ali i postoje očigledne razlike u dva tržišta. Kina tržište proizvodi više jednostruk, kao što je 70% torta je svjež, a ne za pakovanje; Više od 70% od pečenja kolača se peku ručnim prodaje radnju, zatim vlastite brendove. Japanci diversifikacija proizvoda na tržištu, pakiranje proizvoda, postrojenja i 2020. Zimske olimpijske igre za promociju pakiranje proizvoda pojavu nove tačke rast; Top tri kompanije zauzimaju 60% prodaje na tržištu, Yamazaki kruh sama zauzimaju 40%, glavni je da su japanske kompanije kontinuirano uvođenje mješovitog tipa prekograničnih proizvoda.

U smislu prodajnih kanala, Kina dati prioritet s tradicionalnim maloprodajnim, kanale prodaje se okreću u Japan, Tajvan, Hong Kong supermarkete. Osim toga, utjecaj tradicionalne kineske pekare, ispeći sve veći broj velikih prodavnica otvaranje pekare, prodaja svježe pekarskih proizvoda, za promociju vlastite rast brendova u isto vrijeme, također može privući više potrošača.

Sve vrste "inovacija" u trendu

Sa povećanjem nadogradnje potrošnje, ljudi jak sve veću potražnju za zdravlje proizvode, u isto vrijeme da traže kvalitetnije i ukusa. U lice kupaca, preduzeća treba obratiti više pažnje na inovacije proizvoda, kao što su materijali inovacija sirovi (integralne žitarice, zrna), proizvodnja (reforma), prodaja (marketinške strategije) i pakovanje (ambalaža, više zgodan, prekrasan), itd, kako bi se prikaže novi imidž pečenje hrane.