"Dijetna vlakna"

O čemu se radi?

"Chia seed" je sjeme fabrike mente Salvia Hispanica L. Porijeklo je Sjeverna Amerika, Gvatemala i drugi sjevernoamerički regioni.


Chia sjemena su mala, generalno 1.87 "0.08 mm Long", 0.88-0.04 mm gusta, eliptična, glatka površina, boja od bež do tamno braon, sa mucenim venama na površini. Sjemenke sa svijetlošću boje su malo više pune težine, širina i debljine od crnog sjemena.


QQ截图20200819113508QQ截图20200819113730

Funkcija:

Pomoćni krvavi lipid

Pomoćni krvni tlak spuštao

Pomocni šećer u krvi

4. poboljšati teksturu kože i spriječiti bolesti kože


Sadržaj:

Iznad stola je rezultat nacionalne ishrane za prehranu u AMERIČKOM ministarstvu poljoprivrede. N-6 serija linoleske kiseline na broju je 24,67% od polinezasićena masnih kiselina, i n-3 serije α-linolenske kiseline se nalaze na 75,33%, više od flaxsjemena, što je najviša poznata prirodna hrana sa α-linolskim kiselinom. Linolenska kiselina i α-linolska kiselina su osnovna masna kiselina za ljudsko tijelo, ali ljudsko tijelo ih ne može sintetigijati sam od sebe, i "Chia seed" su idealni izvori linoleske kiseline i α-linolenske kiseline. α-linolenska kiselina se može pretvoriti u EPA i DHA u ljudskom tijelu (glavnu komponentu dubokog morskog riblja ulja).


Visok protein. Masovni dio proteina je 16.54 g/100g, koji je mnogo veći od tradicionalnih žitarica, poput riže, kukuruza, pšenice, Barley, Milda i pšenice. "Chia seed" ne sadrži gluten protein, a gluten protein je materijalni faktor koji uzrokuje celijakinsku bolest, posebno za pacijente sa celijakovim bolestima.